Danilović: Odluka SNP-a da podrži Stankovića pogrešna

On je kazao da poslanici DF-a neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju, na kojoj bi trebalo da bude izabran vrhovni državni tužilac
9 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2014. 18:45h

Odluka Socijalističke narodne partije (SNP) da podrži kandidaturu Ivice Stankovića za vrhovnog državnog tužioca je pogrešna, štetna i neće dugoročno doprinijeti jačanju pravnog sistema u Crnoj Gori, ocijenio je šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF), Goran Danilović.

On je kazao da poslanici DF-a neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju, na kojoj bi trebalo da bude izabran vrhovni državni tužilac.

„Odluka SNP-a da podrži kandidaturu Stankovića je pogrešna, štetna i neće dugoročno doprinijeti jačanju pravnog sistema u Crnoj Gori. Mislim da će i dalje držati tužilaštvo u političkom zarobljeništvu Demokratske partije socijalista, ali to je ono što SNP treba da objasni svojim biračima“, rekao je Danilović agenciji MINA.

Kandidati za funkciju vrhovnog državnog tužioca su i Vesna Gačević Rugova i Dragoljub Strugar.

Vladajuća koalicija i Socijalistička narodna partija su najavili da će podržati Stankovića, čime će imati potrebnu tropetinsku podršku, odnosno najmanje 49 poslanika.

Bonus video: