Danilović: Ozbiljne institucije neće osporiti volju većine

"Demos je tamo gdje je većina i Demos je bio juče u Mojkovcu, a ovo što u narednih par dana, do odluke državnih organa, neko drugi glumi Demos, pustićemo da se događa i da ih realnost demantuje", poručio je Danilović
62 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2017. 17:09h

Ozbiljne državne institucije neće osporiti volju većine članova Demosa, koja je iskazana u dvomjesečnoj proceduri, a ne na hodniku, ocijenio je Goran Danilović, koji je u Mojkovcu, na vanrednoj izbornoj Skupštini dijela Demosa, izabran za predsjednika partije.

Danilović je rekao da je, nakon jučerašnje skupštine u Mojkovcu, stručna služba Demosa, u skladu sa odlukom Skupštine Demosa i Zakonom o partijama, već danas predala svu neophodnu dokumentaciju koja je državnom organu neophodna za odlučivanje.

"To je uobičajena aktivnost i za nas nije presudna. Za nas je presudno ono što se juče dogodilo, a ovo danas je administrativno-tehnička stvar koja pomaže državnim organima da donesu ispravnu odluku na kraju“, kazao je Danilović agenciji Mina.

Kako je rekao, važno je da je Skupština protekla u najboljem redu i da su usvojili mnoge značajne odluke, odredili pravce nove poltiike, predstavili nove ljude i da sad počinju sa realizacijom politike.

"Nevjerovatno je da jedan, dva, pet ili deset ljudi hoće da štite stranku od vlastite skupštine, to može samo u Crnoj Gori, ili može u Crnoj Gori na određeno vrijeme. Ja vjerujem da nijedna ozbiljna državna institucija neće osporiti volju većine članova Demosa, volju pokazanu ne na hodniku u nekoj prostoriji, nego u proceduri koja je trajala dva mjeseca", dodao je Danilović.

Poruka iz dijela Demosa koji podržava Miodraga Lekića, da su u ovom trenutku dužni da pravno reaguju i zaštite od zloupotrebe ime i obilježja partije, prema riječima Danilovića, ne zavređuje veliki komentar, i neće se njima baviti.

On je rekao da nijesu skloni nasilju i da preziru tu vrstu borbe nakon što imaju većinu, poručujući da ne očekuju da su oni "spremni da i dalje pribjegavaju sili, nakon što su juče vidjeli volju izborne skupštine Demosa koja se održala zahvaljujući izbornim skupštinama i sjednicama lokalnih organizacija Demosa u 12 gradova".

"Dakle, Demos je tamo gdje je većina i Demos je bio juče u Mojkovcu, a ovo što u narednih par dana, do odluke državnih organa, neko drugi glumi Demos, pustićemo da se događa i da ih realnost demantuje", zaključio je Danilović.

Bonus video: