Danilović: Poređenje Vukovića neukusno, neznaveno i nevaspitano

"Tri četvrtine svog života govorio je srpskim jezikom i ponosio se svojim krštenjem pod Ostrogom u zrelim godinama i to u vrijeme kada su njegovi pojedini "zapadni partneri" tvrdili da se u toj našoj Svetinji kriju "ratni zločinci"
3664 pregleda 11 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović tvrdi da je poslanik Demokratske partije socijalista (DP) Miodrag Vuković pokazao "mržnju prema većinskom dijelu vlastitog naroda".

U reagovanju na izjavu Vukovića, Danilović je kazao da je "ta mržnja neshvatljiva i primitivna".

"Trideset godina zalaganja za svaku politiku - sjutra za onu protiv jučerašnje, doprinijelo je da tekstovi i politički stavovi pomenutog gospodina djeluju nestvarno, urnebesno, smiješno-prijeteće. Ustvrditi da zbog litija Crna Gora "u političko-vjerskom smislu" često liči na Teheran zaista je neukusno, neznaveno i nevaspitano", naveo je Danilović.

Ističe da oni sa dužim političkim pamćenjem ne zaboravljaju Vukovića političara, pravnika, ustavopisca.

Povezani članci

10. Februar 2020.

Vuković: Podgorica zbog litija liči na Teheran

"Nevjerovatno je da se on, jedan od tvoraca Žabljačkog Ustava s početka devedesetih, branitelj Savezne Republike Jugoslavije, iščuđava pred trobojkom, pred Crkvom, pred srpskim jezikom, "pravnim" kategorijama koje je svojeručno unio u Ustav iz 1992. U njegovom kabinetu u Skupštini Crne Gore, njegova trobojka se posljednja predala. Tri četvrtine svog života govorio je srpskim jezikom i ponosio se svojim krštenjem pod Ostrogom u zrelim godinama i to u vrijeme kada su njegovi pojedini "zapadni partneri" tvrdili da se u toj našoj Svetinji kriju "ratni zločinci"?"

Danilović navodi da se "današnji poslanik Vuković odrekao tog Vukovića preko noći".

"A mi koji smo bili i ostali pristojan svijet odan Crnoj Gori i njenom istorijskom trajanju, danas mu ličimo na Irance i "fundamentalističke" strukture u Teheranu? Nedostaje samo poziv i poklič da se Teheran bombarduje. Nedostatak poštovanja za nekadašnju Persiju, neznanja i nepoštovanja prema iranskom narodu, ostavljamo Vukoviću na dodatno istraživanje"

Poslanik Ujedinjene navodi i da Vuković "optužuje ne samo žive sugrađane nego njihove i svoje mrtve pretke".

"Poslanik Vuković kaže da su preci onih koji danas izlaze na litije rušili Crnu Goru 1918? Zar jednom političaru sa gotovo vječnim političkim iskustvom ovakav stav ne zvuči užasno? S kojim pravom Vuković po grobovima naših predaka dopisuje izdaju i za dnevno-političke potrebe prekopava po njihovom vječnom miru? Zar do juče oni za njega nisu bili heroji i zar im se nije svojevremeno odužio pisanjem Ustava kojim je čuvan kontinuitet i sa njima i njihovim djelom? Vukovićeva mržnja prema većinskom dijelu vlastitog naroda je neshvatljiva i primitivna. Ona je i zlokobna koliko hod bila neznalačka", naveo je između ostalog Danilović

Bonus video: