Danilović predložio Lekiću da zajedno podnesu ostavke

Danilović je napomenuo Lekića da njihove eventualne ostavke ne isključuju njihovo pravo da učestvuju u stranačkim biranjima, kao da je vrijeme da "zajednički preuzmu odgovornost" za dubinu problema u kojj se Demos nalazi
61 pregleda 139 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2017. 19:31h

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović predložio je danas predsjedniku stranke Miodragu Lekiću da istovremeno podnesu ostavke na stranačke funkcije, u pismu u kojem ga obavještava da neće prisustvovati današnjoj sjednici Predsjedništva Demosa.

Predsjedništvo Demosa je nakon večerašnje sjednice kojoj je prisustvovalo sedam od 10 članova saopštilo da "Danilović i Radonjić žele da Demos okrenu na desničarski, nacionalistički kurs"

Danilović, Goran Radonjić i Neda Bogavac nisu prisustvovali sjednici.

"Smatram da bih prisustvom samo doprinio nastavku ružne kampanje o i u našoj Stranci jer je odnedavno naše interno postalo opšte-javno. Podsjećam Vas da je upravo sjednica Predsjedništva, i to minula, prvi put stranačkoj ali nažalost i široj javnosti plasirala veliku hajku, iako njen sadržaj nije objelodanjen. To, međutim, nije smetalo da se sa te sjednice razglase vrlo grube optužbe i na moj račun, a sada se već svakodnevno ponavljaju od pojedinih stranačkih funkcionera i Vas lično.", navodi Danilović u pismu Lekiću.

Danilović je napomenuo Lekića da njihove eventualne ostavke ne isključuju njihovo pravo da učestvuju u stranačkim biranjima, kao da je vrijeme da "zajednički preuzmu odgovornost" za dubinu problema u kojj se Demos nalazi.

"Vaša i moja odgovornost za novonastalo stanje je ogromna i zato Vam predlažem da istovremeno podnesemo ostavke na trenutne funkcije predsjednika Demosa i predsjednika IO Demosa kako bi stranka nastavila da funkcioniše do stranačke Skupštine neopterećena pojedinačnim sujetama i planovima za budućnost", kazao je Danilović.

Galerija

Bonus video: