Danilović razočaran postupkom SNP-a

“Nova je razočarana odgovorom iz SNP-a. Lično smatram da se radi o nekoj vrsti političke krađe", rekao je Danilović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 18:26h

Poslanik Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović rekao je da je razočaran postupanjem Socijalističke narodne partije (SNP) u vezi s njihovim predlogom o osnivanju nacionalnog ogranka parlamentaraca u borbi protiv korupcije i optužio tu stranku za neku vrstu političke krađe.

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović je prethodno zatražio da se na prvoj redovnoj sjednici Skupštine, planiranoj za mart, donese odluka o osnivanju nacionalnog ogranka parlamentaraca u borbi protiv korupcije.

“Nova je razočarana odgovorom iz SNP-a. Lično smatram da se radi o nekoj vrsti političke krađe koja je nedopustiva i sa kojom se nijesam suočio u deset godina bavljenja poslaničkim poslom”, naveo je Danilović.

On je kazao da je Nova prije više od sedmice poslaničkom klubu SNP dostavila predlog odluke da se formira nacionalni ogranak parlamentaraca u borbi protiv korupcije i očekivali su odgovor iz SNP da li im je tekst prihvatljiv i da li mogu računati na njihove potpise za zakazivanje vanredne sjednice parlamenta.

Isti takav tekst, kaže on, dostavljen je i kolegama iz Pokreta za promjene (PzP).

"Dobili smo odgovor da je to za PzP prihvatljivo, na nivou naših ranijih inicijativa, i da oni imaju obavezu da za tu eventualnu sjednicu parlamenta kandiduju i neku od tačaka za koju su oni zainteresovani", kazao je Danilović.

Kako je rekao, od kolega iz SNP-a nijesu dobili nikakav odgovor.

"Izuzev danas što smo čuli u medijima da tu istu stvar šef kluba poslanika SNP predlaže za redovnu sjednicu parlamenta u martu i još uz to objašnjava njenu cjelishodnost, opravdanost, neizbježnost”, kaže Danilović.

Danilović upozorava da Damjanović ne pominje da je to inicijativa koju je on, kao zamjenik predsjednika Nove, prije više od 15 dana predstavio na konferenciji za novinare i saopštio da će o njoj obavijestiti kolege iz opozicije tražeći njihovu podršku za zakazivanje vanredne sjednice parlamenta.

“Pošto smo mi dobro razumjeli odgovor SNP-a, ja ću kao predlagač, u ime poslaničkog kluba Nove, u ponedjeljak tekst našeg predloga dostaviti skupštinskoj službi, jer nemamo dovoljno potpisa za zakazivanje vanredne sjednice, tako da ćemo tražiti da bude uvršten u dnevni red redovnog zasjedanja”, kaže Danilović.

On je rekao da je NOVA prije više od sedam dana obavijestila predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da odustaje od svog ranijeg predloga da se formira odbor za nadgledanje borbe protiv korupcije i kriminala, u korist njene nove inicijative za konstitusanje nacionalnpog ogranka parlamentaraca.

“Imajući u vidu da je to kompromis koji možda može podržati i značajan broj nevladinih organizacija, javnost i međunarodni krugovi”.

“Nakon onoga što smo danas čuli od Damjanovića, ostaje razočaranje i gotovo za nas nesvakidašnji utisak da u opoziciji jedni drugima podmećemo noge javno i da otimamo inicijative”, rekao je Damjanović.

Bonus video: