Danilović: Regionalni mirotvorci da se drže dalje od Crne Gore

"Ujedinjena Crna Gora još jednom poziva potpisnike da se drže podalje od Crne Gore, da nas ne mire, da nam ne pomažu, da gledaju svoja posla i uživaju u svojim bivšim životima"
11651 pregleda 26 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.01.2020. 13:52h

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG), Goran Danilović saopštio je da "treba, zaista, imati obraz kao đon pa staviti svoj potpis na nekakvo "regionalno pismo" u kojemu se osuđuje Beograd za atak na mir u Crnoj Gori, a sve u vezi izglasanog zakona o tobožnjoj slobodi vjeroispovijesti i imovinskim pravima vjerskih zajednica u našoj državi."

Oko 800 javnih ličnosti potpisalo je Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori od strane Beograda.

"Ujedinjena Crna Gora osuđuje ovaj suštinski lažni i perverzni "dokument" kojim bivši političari, snishodljivi intelektualci i navodni javni djelatnici sa prostora bivše SFRJ opravdavaju atak prvog čovjeka DPS-a, predsjednika Crne Gore, na elementarna ljudska prava i slobode naših građana. I dok najugledniji mediji sa područja zapadne Evrope prepoznaju "trikove Mila Đukanovića" dotle predstavnici nazovi "druge Srbije" i "crvene Hrvatske" predvođeni Stjepanom Mesićem i političkim olupinama sa Zapadnog Balkana, stavljaju svoje potpise ispod ludačkog nauma jednog čovjeka da otima tuđe po Crnoj Gori, da progoni Pravoslavnu Crkvu i gura najbliže na međusobno sukobljavanje. Samo ljudi bez elementarnih principa i s manjkom vlastitog dostojanstva mogu, između ostalog potpisati: "Država Crna Gora izložena je pokušaju nasilne destabilizacije: ugroženi su joj mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i verskih zajednica. Riječ je o još jednom u nizu pokušaja zvaničnog Beograda da se Crna Gora vrati u državni okvir sa Srbijom i da se na taj način spreči njena konsolidacija kao samostalne i suverene države", rekao je Danilović.

Dodao je da ako su tvoritelji ovoga pamfleta pomislili da ovako pomažu Crnoj Gori onda su s "namjerom iskreni" kao što je svojevremeno vrcao od iskrenosti Stjepan Mesić, desna ruka Franje Tuđmana.

"U tim vremenima, čovjek kojega danas brane, Milo Đukanović, bio je desna ruka Slobodana Miloševića. Ujedinjena Crna Gora poziva regionalne mirotvorce da se drže dalje od Crne Gore, pozivamo ih da se bave svojim zajednicama i frustracije liječe u svojim sokacima i na marginama, da nam ne pomažu benzinom i lažima jer, za razliku od njih, ovdje svi znamo o čemu se radi i ko je i zbog čega počeo ovaj vampirski bal. Bila bi istorijska pravda da se odvoji neki prostor na području nekadašnjeg jugoslovenskog Balkana, pa da ova gospoda, u samozadovoljstvu, proglasi Đukanovića za doživotnog gospodara, a oni da se razmjeste u klupe vlasti i opozicije i srećno žive u imaginarijumu neostvarenih želja. Gospodo, ako već toliko volite i tako usrdno brinete o Đukanovićevoj Crnoj Gori, preselite se kod nas, uzmite ekonomska državljansta, dakako na popust, i uživajte u slobodi i domašajima "Periklovog doba"! Vaše riječi i pamflet s potpisima zvuče nam kao reslovi nekog kicoškog, seoskog udvaranja jednoj propaloj prilici i sramnoj politici, kao guranje nosa u tuđe dvorište, kao da nam je dospio neki požutjeli papir iz doba Austrougarske u kojemu se daje podrška mirnoj okupaciji, a građanima preporučuje da trpe, ćute i čuvaju unutrašnji mir, ugrožen od strane mrskog Beograda. Ujedinjena Crna Gora još jednom poziva potpisnike da se drže podalje od Crne Gore, da nas ne mire, da nam ne pomažu, da gledaju svoja posla i uživaju u svojim bivšim životima", zaključio je Danilović.

Bonus video: