Danilović se u Bakuu sastao sa Rusom sa "crne liste" EU i SAD

Nariškinu i velikom broju ruskih i ukrajinskih zvaničnika SAD i EU zabranile su ulazak na svoju teritoriju
58 pregleda 7 komentar(a)
Goran Danilović, Sergej Nariškin, Foto: Facebook
Goran Danilović, Sergej Nariškin, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.06.2014. 13:09h

Potpredjsednik i poslanik Nove srpske demokratije Goran Danilović sastao se u Bakuu sa predsjednikom ruske Dume Sergejom Nariškinom koji se nalazi na "crnoj listi" ruskih i ukrajinskih zvaničnika kojima su EU i SAD uvele sankcije zbog krize u Ukrajini.

Danilović je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju susreta sa Nariškinim koji se održao u Bakuu tokom zasijedanja parlamentarne Skupštine OEBS.

"Na prvoj plenarnoj sjednici u ime ruske delegacije nastupio je predsjednik Dume ujedno i šef ruskog tima od ove godine, gospodin Nariškin. Očekivali smo i nastup predsjednika Vrhovne Rade Ukrajine ali se nije pojavio. U njegovo ime nam se obratio potpredsjednik. Iskoristio sam priliku da predsjedniku Dume prenesem ukratko pozicije DF kao dominantne opozicije u Crnoj Gori ali i da uputim komplimente za jedan vrlo umjeren i državnički govor sa porukama mira i predlogom rješenja tokom nastupa" napisao je Danilović na društvenoj mreži.

Nariškinu i velikom broju ruskih i ukrajinskih zvaničnika SAD i EU zabranile su ulazak na svoju teritoriju, raspolaganje novčanim sredstvima i nekretninama a Crna Gora se pridružila tim sankcijama.

Bonus video: