Danilović: Sjetimo se u danima slavlja onih koji su stradali zbog slobode riječi

"U Crnoj Gori nam je pored ljubavi, pravde i istine potreban i mir, ne može ovdje nikada biti viška sloge, budimo zajedno, jer ni sin Boži nije bio sam"
3 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Radomir Petrić
Goran Danilović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.01.2015. 21:11h

Zamjenik predsjednika NOVA Goran Danilović iskazao je večeras poštovanje žrtvama terorističkog napada na redakciju „Šarli Ebdoa“.

Na tradicionalnom Božićnom koktelu barskog odbora NOVA, Danilović je kazao da se u danima velikog slavlja ne smiju zaboraviti oni koji pate, „od Kosova i Metohije, pa do Ukrajine“, kao ni oni koji su u Francuskoj „slobodu riječi platili svojom glavom“.

"U Crnoj Gori nam je pored ljubavi, pravde i istine potreban i mir, ne može ovdje nikada biti viška sloge, budimo zajedno, jer ni sin Boži nije bio sam", rekao je Danilović.

On je dodao da „i kao bivši novinar“ diže čašu za pokoj duša „svih koji su ovih dana nastradali u Parizu samo zbog toga što je to bio izbor onih koji vjeruju da su upravo oni zaduženi da dijele svjetsku pravdu“.

"Sjetimo se večeras i onih koji su pali zato što se bore za slobodu riječi i koji su željeli da budu slobodni ljudi, jer je onima koji su umislili da je njihovo da dijele svjetsku pravdu tako došlo na um. U Crnoj Gori se itekako cijeni slobodna riječ, i ovdje se stradalo zbog slobode riječi", rekao je pored ostalog Danilović na koktelu u hotelu „Sidro“

Bonus video: