Danilović: Tražimo od SDP-a pojašnjenje i zvaničan poziv za razgovor

"Naš uslov je da nema DPS-a, a pretpostavljam da ta partija traži da nema DF-a. Onda me živo interesuje šta je ponuda"
148 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2014. 20:10h

Demokratski front DF čeka pojašnjenje i zvaničan poziv Socijademokratske partije SDP za razgovore o formiranju vlasti u Podgorici, kazao je šef poslaničkog kluba tog političkog bloka Goran Danilović.

"Tražimo pojašnjenje i zvanične pozive za razgovore. Ako se za koncept manjinske vlasti u Podgorici bude podjednako razgovaralo i sa DPS-om i sa Demokratskim frontom onda nešto nije u redu", rekao je Danilović za TV Vijesti.

Danilović je poručio da je teško govoriti o njihovim uslovima za podršku SDP-u i Pozitivnoj u ovoj, po njima, nejasnoj situaciji.

"Naš uslov je da nema DPS-a, a pretpostavljam da ta partija traži da nema DF-a. Onda me živo interesuje šta je ponuda", kazao je Danilović.

Šabović: Svejedno je ko će dati podršku manjinskoj upravi

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije SDP Džavid Šabović kazao je da se ponuda za podršku formiranja manjinske vlasti u Glavnom gradu odnosi i na Demokratsku partiju socijalista i na opoziciju.

"Svejedno je ko će dati podršku manjinskoj upravi. Ravnopravni su svi učesnici koji imaju svoje odbornike u gradskoj Skupštini.

Ovakav koncept je pokušaj nastavka naše priče da idemo sa stručnim, a ne sa partijskim kadrovima", rekao je Šabović za TV Vijesti.

Predsjedništvo SDP-a je na sinoćnoj sjednici u Podgorici, jednoglasno odlučilo da traži podršku za formiranje manjiske vlasti u Glavnom gradu.

Galerija

Bonus video: