Darmanović: Crna Gora se oslanjala na diplomatiju kako bi postigla strateške ciljeve

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da se Darmanović zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i državama iz kojih dolaze na podršci u integracionim procesima i izrazio spremnost za unaprijeđenje odnosa i u narednom periodu
65 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 20.12.2017. 16:49h

Crna Gora se oslanjala na diplomatiju kako bi postigla strateške ciljeve, od obnovljanja nezavisnosti do pristupanja NATO-u, a sada i u procesu pregovora o pristupanja EU, saopštio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Darmanović je, povodom predstojećih novogodišnjih praznika, priredio danas tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike diplomatskog kora, na kojem je podsjetio na rezultate koje je Crna Gora ostvarila ove godine na planu spoljne politike.

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da se Darmanović zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i državama iz kojih dolaze na podršci u integracionim procesima i izrazio spremnost za unaprijeđenje odnosa i u narednom periodu.

Na novogodišnjem prijemu, kao doajen diplomatskog kora, govorio je i ambasador Italije u Crnoj Gori, Vinćenco del Monako, koji je kazao da su predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori u privilegovanom prostoru, gdje se prepliću manjine, vjeroispovijesti i jezici, a gdje je istorija ostavila duboke tragove izuzetnih civilizacija.

„Crna Gora je zemlja koja pokazuje koherentnost u odnosu na početnu stratešku viziju svog geopolitičkog položaja, stabilna i otvorena država, model mirnog suživota i tolerancije, referentna tačka na regionalnom nivou, a ne samo u pogledu politike dobrosusjedskih odnosa“, rekao je Del Monako.

Novogodišnjem prijemu, koji je održan u Vili Gorica, prisustvovalo je više od 50 predstavnika diplomatskog kora.

Bonus video: