Darmanović ne stoji iza odluke i saopštenja ambasadora: Diplomate postupile mimo prakse

U MVP navode da su iz medija saznali o odluci i oglašavanju trojice diplomata, što je u suprotnosti sa praksom jer ambasadori javno ne iznose stavove mimo MVP
18838 pregleda 85 komentar(a)
Vlahović, Kaluđerović i Perović postupili mimo zakona
Vlahović, Kaluđerović i Perović postupili mimo zakona
Ažurirano: 23.11.2019. 16:00h

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, kao ni ministar Srđan Darmanović, nijesu obavješteni o odluci da su trojica crnogorskih ambasadora odlučila da plate prekršajnu kaznu suspendovanoj službenici MVP Mirni Nikčević, rečeno je "Vijestima".

U MVP navode da su iz medija saznali o odluci i oglašavanju trojice diplomata, što je u suprotnosti sa praksom jer ambasadori javno ne iznose stavove mimo MVP.

Stavovi koji su ambasadori iznijeli su njihovi lični i nisu bili predmet konsultacija, potvrdilo je više sagovornika.

Ambasadori Crne Gore u Vatikanu, Vašingtonu i Beču - Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović objasnili su u javnom saoptešnju " da je nju lako kazniti , ali da je teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog", prenio je portal RTCG.

Oni su u zajedničkom saopštenju kazali da neki od razloga zbog kojih su odlučili da pomognu Nikčević ne iziskuju, u normalnom svijetu, potrebu za posebnim objašnjenjem.

U MVP navode da su iz medija saznali o odluci i oglašavanju trojice diplomata, što je u surpotnosti sa zakonom jer ambasadori javno ne iznose stavove mimo MVP.

Nikčević je kažnjena zbog vrijeđanja vjernika koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Bonus video: