Darmanović primio Bingulca u oproštajnu posjetu

Ministar je pozdravio intenzitet i sadržajnost bilateralnih odnosa između Crne Gore i Srbije
1095 pregleda 1 komentar(a)
Bingulac i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Bingulac i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Zorana Bingulca.

Kako je saopšeno iz Ministarstva vanjskih poslova, šef crnogorske diplomatije je zahvalio ambasadoru Srbije na dugogodišnjoj saradnji, pozdravljajući intenzitet i sadržajnost bilateralnih odnosa između Crne Gore i Srbije. Na toj liniji, dodaje se, Darmanović je posebno istakao dinamiku saradnje na ekonomskom planu, imajući u vidu da je Srbija naš najveći spoljnotrgovinski partner.

Ambasador Bingulac je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo svojom diplomatskom misijom u Crnoj Gori, uz posebnu zahvalnost na profesionalnom odnosu i sveukupnoj saradnji sa crnogorskim kolegama. Istakao je da je tokom mandata u Podgorici bio posvećen afirmaciji političkih kontakata između dvije zemlje, te u tom kontekstu, apostrofirao značaj frekventnih susreta na svim nivoima.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju nastavka političkog dijaloga i intenziviranja saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Bonus video: