Darmanović: Strateško partnerstvo Crne Gore i SAD u okviru NATO-a - Vijesti.me
MINISTAR VANJSKIH POSLOVA U VAŠINGTONU

Darmanović: Strateško partnerstvo Crne Gore i SAD u okviru NATO-a

Darmanović je u Vašingtonu imao niz sastanaka sa zvaničnicima SAD-a

Sa sastanka Darmanovića i Džonsona
Sa sastanka Darmanovića i Džonsona (Foto: MVP)

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović izrazio zadovoljstvo odnosima i sveukupnom saradnjom između Crne Gore i  Sjedinjenih Američkih Država (SAD), gdje učestvuje na Ministarskoj konferenciji za unapređenje vjerskih sloboda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Darmanović je imao niz sastanaka sa zvaničnicima SAD-a.  

U razgovoru sa kongresmenkom Šeli Pingri, kopredsjedavajućom Crnogorskog kokusa, šef crnogorske diplomatije se zahvalio na snažnoj podršci i kontinuiranoj pomoći SAD-a i američkog Kongresa članstvu Crne Gore u NATO.

 Darmanović se sastao i sa senatorom Ronom Džonsonom, predsjedavajućim Komiteta za unutrašnju bezbjednost i Potkomiteta za Evropu u Senatu SAD.

 „Odnosi Crne Gore i SAD-a se zasnivaju na prijateljskim osnovama uz kontinuirani razvoj kako na bilateralnom planu, tako i kroz strateško partnerstvo u okviru NATO-a“, istakao je ministar Darmanović, i ponovio posvećenost Crne Gore izgradnji stabilnijeg i prosperitetnijeg regiona. 

On  je razgovarao i sa Heder Konli, višom direktorkom za Evropu u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS).  Darmanović je istakao značaj koji Crna Gora pridaje regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima i, na toj liniji, upoznao sa aktuelnim prilikama na Zapadnom Balkanu. U

 kontekstu punog savezništva u okviru NATO-a, tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o bezbjednosnim i drugim izazovima u regionu i svijetu, navode iz MVP.

Darmanović i ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potpisali su danas Okvirni sporazum u oblasti infrastrukturnih projekata. 


Vidi sve komentare