Đeka dijeli otkaze kadrovima Force

To je ujedno i kulminacija ličnih sukoba i animoziteta čelnika Force sa Đekom, koja će sasavim sigurno rezultirati prekompozicijom vlasti ili vanrednim izborima
78 pregleda 9 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.02.2016. 19:29h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka razriješio je dužnosti sekretara za finansije i budžet Valjdeta Adžemovića, šefa službe zajedničkih poslova Nazmira Sulu i direktora Centra za informacioni sistem Teutu Mehmedović.

Kadrovi Force smijenjeni su u jeku političke krize koja je zarobila grad na svim nivoima već nekoliko mjeseci.

Takođe, smjena dolazi u jeku medijskih prepucavanja u kojima su lideri Force u više navrata u posljednjih nekoliko mjeseci javno saopštavali stav da Đeka za njih više nije predsjednik Opštine i da u lokalnom parlamentu neće podržati nijedan njegov predlog odluke.

To je ujedno i kulminacija ličnih sukoba i animoziteta čelnika Force sa Đekom, koja će sasavim sigurno rezultirati prekompozicijom vlasti ili vanrednim izborima.

O tome će odlučiti centrala DPS kada Ulcinj dođe na dnevni red budući da su i Forca i Đekina Demokratska partija dostavili ponude o prekompoziciji vlasti u lokalnom parlamentu.

Forca je šefu OO DPS Ljoru Nrekiću ponudila mjesto predsjednika SO dok je Đeka otišao korak dalje nudeći fotelju prvog čovjeka grada.

Forca, koalicija oko Demokratske partije i URA, nakon januarskih izbora 2014, formirali su krhku većinu od 17 odbornika, od ukupno 33 koliko broji ulcinjski parlament. Iako sa devet osvojenih mandata, kao pojedinačno najjača partija, DPS je završio u opozionim klupama. Vladajuća koalicija i definitivno se raspala krajem prošle godine.

Đeka se nije javljao na brojeve dostupne redakciji "Vijesti".

Bonus video: