Delegacija Pozitivne sastala se predstavnicima Zelenih u Austriji

Generalni sekretar Zelenih, Stefan Valner susreo se sa Goranom Tuponjom, članom Predsjedništva Pozitivne Crne Gore
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2013. 18:41h

Delegacija Pozitivne Crne Gore nastavila je danas susrete tokom zvanične posjete stranci Zelenih u Austriji.

Generalni sekretar Zelenih, Stefan Valner susreo se sa Goranom Tuponjom, članom Predsjedništva Pozitivne Crne Gore. Tokom susreta razmijenjena su značajna iskustva u organizaciji i strukturi stranke, kao i u unaprijeđenju i jačanju izbornih kampanja.

Valner je u razgovoru kazao da je borba protiv korupcije na visokom nivou jedna od najznačajnijih aktuelnih tema politike Zelenih i prenio iskustva vodeće uloge njenih parlamentaraca u okviru istražnog odbora u austrijskom Parlamentu.

Delegacija Pozitivne sastala se i sa Medlajn Petrovic, dugogodišnjom poslanicom stranke Zelenih, trenutno predsjednicom kluba Zelenih u Donjoj Austriji i poslanicom u regionalnoj skupštini Donje Austrije. Tom prilikom članovi delegacije su razgovarali o životu građana u ruralnim oblastima i razvoju politike, razvoju poljoprivrede, proizvodnje, zdrave hrane, i pitanjima mladih.

Petrovic je delegaciji prenijela iskustva Zelenih iz oblasti ekonomije, komunikacije i drugih, koje su od značaja za svakodnevni život građana Austrije.

Predstavnici Pozitivne sastaće se sjutra sa poslanicima Zelenih u austrijskom Parlamentu i odbornicima Zelenih u Skupštini grada Beča.

Bonus video: