Đeljošaj kaže da Vujanović radi protiv Albanaca: "Ne poštuje zakon"

Đeljošaj tvrdi da Vujanović produžava život gradskim opštinama, koje više ne postoje u pravnom sistemu Crne Gore
6 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.07.2016. 06:25h

Predsjednik Filip Vujanović ne poštuje zakon i vodi politiku protiv Malesije, tvrdi poslanik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Nakon raspisivanja parlamentarnih izbora, Vujanović je saopštio da su Golubovci i Tuzi opštine u okviru Glavnog grada, te da nemaju status samostalnih opština, koji bi obavezivao na raspisivanje izbora.

Međutim, Đeljošaj tvrdi da Vujanović produžava život gradskim opštinama, koje više ne postoje u pravnom sistemu Crne Gore.

"Najviši pravni akt o definisanju lokalnih uprava Zakon o lokalnoj samoupravi, kojim su Tuzi definisane da imaju sva prava i obaveze kao opštine, Glavni grad i Prijestonica, Vujanović odbija da poštuje", saopštio je Đeljošaj.

Đeljošaj smatra, da ova odluka predstavlja napad na albansku nacionalu manjinu, te da se vlast boji izbora u Malesiji, koje pokušava da odloži "raznim manipulacijama".

Tvrdi da je Vujanović anulirao politički sporazum o slobodnim i fer izborima, prema kojem je na narednoj sjednici Skupštine trebalo da se nađe rješenje za vraćanje oduzetih prava Albanaca u izbornom zakonu.

Bonus video: