Đeljošaj slavi Džaku i Šaćirija: "Smije li Dritan Abazović da prenese ili lajkuje ovu fotografiju"

Džaka i Šaćiri, koji su porijeklm sa Kosova, proslavili su golove na utakmici protiv reprezentacije Srbije pokazujući simbol dvoglavog orla na albanskoj zastavi
457 pregleda 164 komentar(a)
Granit Džaka, Foto: Beta-AP
Granit Džaka, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.06.2018. 13:43h

Funkcioner Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj objavio je fotografije švajcarskih reprezentativaca Granita Džake i Džerdana Šaćirija, koji na svjetskom prvenstvu u fudbalu proslavljaju golove gestom dvoglavog orla.

Prenoseći Fejsbuk objavu albanskog premijera Edija Rame na kojoj uz fotografije reprezentativaca piše “slika dana”, Đeljošaj je napisao: “Smije li Dritan Abazović da prenese ili lajkuje ovu fotografiju”, napisao je Đeljošaj, aludirajući na negodovanja dijela javnosti zbog objave odbornika pokreta URA iz Ulcinja Omera Barjaktarija u kojoj se slavi Džakin gol.

Džaka i Šaćiri, koji su porijeklm sa Kosova, proslavili su golove na utakmici protiv reprezentacije Srbije pokazujući simbol dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

Njihov potez je u dijelu sportske javnosti ocijenjen kao provokacija, dok su u stručnom štabu Švajcarske poručili da su time “pokazali nedostatak političke senzibilnosti” i “miješanja politike u sport”.

Zbog neprimjerenog slavlja Fifa je samo novčano kaznila švajcarske reprezentativce. Šaćiri je izjavio da su ga tokom slavlja “ponijele emocije”.

Bonus video: