Đeljošaj: Vučelić angažovao podanike, koordiniše štabovima za kupovinu glasova

"Vladan Vučelić je angažovao svoje podanike u čitavoj Malesiji a naročito u Tuzima pored najvećih biračkih mjesta. Počeli su primenjivati najviše metode ponižavanja ljudskog dostojanstva samo da bi došli do glasa", saopštio je Đeljošaj
88 pregleda 0 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nik Đeljošaj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 26.11.2017. 18:04h

Nosioc liste Albanska Alternativa Nik Đeljošaj upozorio je na, kako je saopštio, "dramatičnu situacija u mnogim biračkim mjestima u Tuzima

Đeljošaj tvrdi da veliki pritisak na glasače "vrši predsjednika DPS Podgorice Vladana Vučelić".

"Vladan Vučelić je angažovao svoje podanike u čitavoj Malesiji a naročito u Tuzima pored najvećih biračkih mjesta. Počeli su primenjivati najviše metode ponižavanja ljudskog dostojanstva samo da bi došli do glasa", saopštio je Đeljošaj.

Dodaje da Albanska Alternativa neće dozvoliti "nemoralni pritisak koji se vrši nad stanovnicima Malesije" i da "kupovinu njihovog dostojanstva neće dozvoliti".

"Imamo konkretnih dokaza da je DPS formirao mini štabove pored glasačkih mjesta kojima direktno koordinira Vladan Vučelić. Ako se nastavi ovim trendom naši posmatrači neće potpisati nijedan zapisnik i neće priznati rezultate glasanja. Pozivam državnog tužioca da uradi svoj posao, odnosno da reaguje hitno u Tuzima", saopštio je Đeljošaj.

Funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj optužio je Demokratsku partijiu socijalista da pokušava “kupovinom glasova i drugim pritiscima da utiče na izborni proces u Tuzima”.

“Glasovi se kupuju, a kada to ne uspije, onda pritiskaju naše glasače i drugih partija da ne izađu na izbore, odnosno ostanu kući. Apsolutno mislim da ima posla za tužioca u Tuzima”, kazao je Camaj.

On je istakao da to znači da izbori u Tuzima nijesu demokratski, ali sam izborni proces što se tiče procedure teče regularno.

“Vidio sam predveče grupu ljudi, koji nijesu domicilno stanovništvo, kojima navodno daju novac da kupe cigare, a ustvari se radi o kupovini glasova”, kazao je Camaj.

On je rekao da od aktivista na terenu imaju iste takve informacije i istakao da glasove ne kupuje “samo DPS, nego i druge veće partije”.

Bonus video: