Demokrate: Aksiom je da DPS Podgoricu posmatra kao plijen

"Donositi ovakvu odluku, koju usput rečeno niko ne poštuje, tek danas, kada je Gorica trajno oštećena, kada je sa svih strana potkopana zbog stambenih zgrada, i kada sa pješačke staze možete da gledate familijarna okupljanja u stanovima, je zaista licemjerno i neodgovorno", navodi se u saopštenju
3727 pregleda 2 komentar(a)
Danas na Gorici, Foto: Demokrate
Danas na Gorici, Foto: Demokrate
Ažurirano: 14.02.2020. 17:06h

Odluka predsjednika Glavnog grada Ivana Vukovića da zabrani gradnju na brdu Gorica formalna je, budući da se građevinski radovi na brdu Gorica obavljaju i danas, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Aksiom je da Demokratska partija socijalista Podgoricu posmatra kao plijen, pa je sa svojim partnerima, neodgovornim pojedincima i takozvanim biznismenima, bliskim njima, dijeli kao kolač. Mučne scene u kojima možemo vidjeti kako se kao pračad od kolača režu djelovi Gorice koja je biser našeg grada, potvrđuju sve ovo", navodi se u saopštenju.

"Sve ovo dešava se u momentu kada prvi čovjek grada, koji je to samo formalno, daje izjavu o zabrani gradnje na Gorici. Dok on to izjavljuje, bageri i građevinske mašine orgijaju po ovom svojevrsnom parku prirode, sto je pokazatelj koliki je autoritet gradonačelnika Vukovića u gradu za koji kaže da ga vodi", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni saopštavaju da je reakcija uprave Glavnog grada zakašnjela.

"Jedna stvar je ovdje zanimljiva, a to je zakašnjela reakcija uprave Glavnog grada. Donositi ovakvu odluku, koju usput rečeno niko ne poštuje, tek danas, kada je Gorica trajno oštećena, kada je sa svih strana potkopana zbog stambenih zgrada, i kada sa pješačke staze možete da gledate familijarna okupljanja u stanovima, je zaista licemjerno i neodgovorno", navodi se u saopštenju.

"I dok Podgoricu vode građevinske kompanije, takozvani biznis krugovi i njihovi interesi, i partija koja je politicko krilo svih navedenih, građanima ne ostaje ništa drugo, osim da pišu peticije da se u naredne dvije ipo godine koliko će trajati mandat ovoj grupi, na Gorici ne izgradi neki hotel ili rizort pod pokroviteljstvom, stvarnog prvog čovjeka Glavnog grada, Aca Đukanovića", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: