Demokrate: Aprcović posvjedočio da DPS, Kotor vidi kao palanku

"Ko je i pomislio da smo pojave cenzure, gušenja mišljenja i izražavanja ostavili u nekim prethodnim, mračnim vremenima, grdno se prevario. Međutim, ovo i nije nešto što bi trebalo da nas začudi od družine koja je na vlast došla pajserima"
4140 pregleda 6 komentar(a)
Timur Tmurni, Foto: Facebook
Timur Tmurni, Foto: Facebook

Činom zabranjivanja učešća Timuru Tmurnom na manifestaciji "Kotorski krug", Demokratska partija socijalista (DPS) još jednom je ispoljila svoje sklonosti ka totalitarizmu i totalitarnim metodama obračuna sa neistomišljenicima, saopšteno je večeras iz Demokratske Crne Gore.

Satiričar, muzičar i pjesnik dr Goran Jovanović, odbornik Demokrata u SO Kotor, poznat i kao Timur Tmurni, proglašen je nepoželjnim kao učenik mnaifestacije “Kotorski krug” koja je juče počela u tom gradu. Drugi po redu festival “Kotorski krug” pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, trajaće do subote, 21. septembra.

"Ko je i pomislio da smo pojave cenzure, gušenja mišljenja i izražavanja ostavili u nekim prethodnim, mračnim vremenima, grdno se prevario. Međutim, ovo i nije nešto što bi trebalo da nas začudi od družine koja je na vlast došla pajserima. Nismo ni mislili da će nakon toga u sebi moći da pronađu umijeće uvažavanja drugačijeg mišljenje, privrženost kulturi dijaloga ili kulturi uopšte. Potpuno je normalno i očekivano to što oni koji su počeli pajserima žele da nastave flasterima. Ali, varaju se ako misle da mogu bilo kome zabraniti da iskaže svoj stav. Takvim nastojanjima jedino mogu dati novi materijal Timuru Tmurnom i postati protagonisti njegovih satira", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je najviše materijala za nove satire, Timuru Tmurnom dao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović (DPS), rekavši, prilikom svog provalništva u zgradu Opštine Kotor da će vratiti duh Kotora.

"Političkom cenzurom i netrpeljivošću prema drugom i drugačijem, Aprcović je demonstrirao kako zamišlja duh Kotora i posvjedočio da DPS, Kotor vidi kao palanku, a ne kao grad otvoren za sve. Smatramo da Timuru Tmurnom, satiričaru, muzičaru i pjesniku može samo imponovati to što ga vlast sa ovakvim izopačenostima smatra nepoželjnim i da bi trebalo da se zabrine za svoj status umjetnika i za svoj talenat da je, kojim slučajem, drugačije, te da ga takvi promovišu i sponzorišu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: