Demokrate: Carević posljednji koji može da govori u kotorskom scenariju

Demokrate navode da je Carevića odnos prema smjeni vlasti u opštini Kotor, demonstrirao pozivom Željku Aprcoviću na svečanu sjednicu SO Budva
3854 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Budvanske Demokrate poručile su gradonačelniku Marku Batu Careviću da je on poslednji koji može govoriti o kotorskom scenariju i podsjetile ga na veze koje ima sa DPS-om.

Demokrate su najavile da će učestvovati u radu svih sjednica SO i da će glasati za predlog Budžeta za 2020. godinu.

U saopštenju se navodi da je lično Carević inicirao i izdejtstvovao ulazak Crnogorske u vlast.

"Ukoliko mu je danas kriva Crnogorska, onda upravo on snosi najveću odgovornost. Lično je Carević prvi automobilom blokirao ulaz u grad u četvrtak veče, želeći da time politički profitira. Jedan broj funkcionera Demokrata je nešto kasnije došao na mjesto blokade, a među njima je bio predsjednik skupštine Radović. Nakon što se uvjerio da među narodom vlada naelektrisana atmosfera, odlučio je da ipak odloži sjednicu SO shodno svojim ovlašćenjima. Možda odlaganje sjednice SO jeste bila greška, ali je svakako bolja takva greška nego da se desi neki incident ili sukob u SO Budva, koji bi dodatno podigao tenzije u Crnoj Gori. Opet ponavljamo, odbornici Demokrata su bili spremni da prisustvuju sjednicama i onda i sada".

Navodeći da je Carević pomenuo "kotorski scenario", i da je on poslednji "koji bi trebalo da lamentira nad tom situacijom".

"Ovo iz razloga jer je gdin Potpara predsjednik NSD Kotor i prije i posle nelegalne smjene vlasti u Kotoru političkom korupcijom pomogao istu obilato, što javno učešćem u radu radnih tijela SO Kotor , što tajno cijelo vrijeme ucjenjujući Jokića da se njegovom mentoru gdinu Careviću skupštinskom odlukom prenese u vlasništvo 47.000 m2 zemlje oko stadiona FK Grbalj u Radanovićima. Tada su upravo oni time uslovljavali usvajanje Budžeta. To je istinska neodgovornost".

Demokrate navode da je Carevića odnos prema smjeni vlasti u opštini Kotor, demonstrirao pozivom Željku Aprcoviću na svečanu sjednicu SO Budva.

"To je uradio samo mjesec dana nakon što je pred više od 3.000 ljudi u manastiru Podlastva pozdravio Vladimira Jokića kao jedinog pravog predsjednika opštine Kotor. Sigurno je u međuvremenu, kao pravi promućurni domaćin, procijenio da će ono što treba njemu privatno mnogo brže i lakše završiti sa gdinom Aprcovićem i DPS-om, nego sa gdinom Jokićem i Demokratama", zaključuje se u reagovanju Demorkata Budva.

Bonus video: