Demokrate čestitale Dan opštine Bijelo Polje

Galopirajućom brzinom stanovništvo Bijelog Polja se iseljava, a na mjestu nekadašnjeg pokretača razvoja sjevera naše države ostaje pustoš", navodi se u saopštenju Demokrata
1085 pregleda 2 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, čestitao je građanima i građankama Bijelog Polja Dan opštine Bijelo Polje.

"Bijelo Polje je grad koji, kroz svoj multinacionalni i multikonfesionalni sklad, oduvijek šalje snažnu poruku o tome da se istinski identitet Crne Gore nastanio u jedinstvu nacija i vjera na našim prostorima. Takva poruka, očito, nije po volji onih koji pokrivaju mjesta odlučivanja u ovoj državi, zbog čega je Bijelo Polje i skrajnuto sa mape odgovornog i ravnomjernog planiranja razvoja države. Galopirajućom brzinom stanovništvo Bijelog Polja se iseljava, a na mjestu nekadašnjeg pokretača razvoja sjevera naše države ostaje pustoš", navodi se u čestitci Demokrata.

"Onaj ko je naumio da uništi Bijelo Polje jer mu predstavlja prepreku na putu dijeljenja i svađanja Crne Gore, na putu je da to i učini jer ako se ovakav trend masovnog iseljavanja nastavi, u Bijelom Polju neće ostati dovoljno stanovnika ni za multikulturalnost, ni za multikonfesionalnost. Uništene fabrike, uništena budućnost Bijelog Polja jednako pogađaju sve njegove građane", navodi se u saopštenju.

Sa željom da sloga Bjelopoljki i Bjelopoljaca nadvlada bjesomučno marginalizovanje Bijelog Polja od strane države, građankama i građanima predsjednik Demokrata poželio je srećan 3.januar, Dan opštine, zaključeno je u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: