Demokrate: DPS nastavio sa ustaljenom praksom obmanjivanja građana Cetinja

Demokrate posebno ističu problem pasa lutalica na Cetinju.
916 pregleda 1 komentar(a)
Sa skupa Demokrata na Cetinju, Foto: Demokrate
Sa skupa Demokrata na Cetinju, Foto: Demokrate

"Još jedna turistička sezona je za nama, a u Prijestonici ništa novo. Problemi se samo gomilaju, a oni davno evidentirani, nažalost, i dalje predstavljaju samo mrtvo slovo na papiru, dok nesposobna lokalna uprava i dalje sve to posmatra skrštenih ruku, bez namjere da krene u realizaciju nekog od planiranih projekata", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice.

Podsjećaju da nije započeta realizacija gotovo nijednog projekta iz godišnjeg Programa razvoja za 2019. godinu.

"S obzirom na to da sredstva koja se izdvajaju iz Budžeta isključivo za kapitalne investicije, na osnovu Zakona o Prijestonici, ova činjenica je zaista poražavajuća. Svi projekti iz ovog programa, čija realizacija još uvijek nije započeta, jednako svjedoče o odnosu lokalne uprave prema svom gradu i građanima Prijestonice", navode iz Demokrata.

Posebno ističu problem pasa lutalica na Cetinju.

"Godišnjim Programom razvoja za 2019. godinu planirana je izgradnja azila za pse, a za realizaciju ovog projekta bilo je potrebno izdvojiti 70.000 eura. Da je riječ o neodgovornoj i nesposobnoj lokalnoj upravi svjedoči i činjenica da je posljednjih godina izdvojeno i više od ovih 70.000 eura kada su u pitanju naknade štete zbog ujeda pasa lutalica, kao i na ime naknade nematerijalne štete u slučajevima tjelesnih povreda građana, kao posljedica neredovnog održavanja ulica u gradu. Podsjećanja radi, čak u julu 2018. godine iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da je raspisan tender za kupovinu lokacije sa pratećom infrastrukturom budućeg azila za pse. Kako do danas nije započeta realizacija ovog projekta, jasno je da je i nova lokalna uprava nastavila sa ustaljenom praksom obmanjivanja građana Cetinja, tačno tamo gdje je stala prethodna", navode iz Demokrata.

Dodaju da je "suvišno govoriti o tome da nerješavanje ovog problema predstavlja veliku opasnost po građane Cetinja, a svakako da i turistima, (kojih na Cetinju sigurno nema 40% više nego lani) nije ni malo prijatan prizor koji ih dočeka na ulicama našeg grada".

"Spasiti se od napada pasa lutalica u i dalje raskopanoj Njegoševoj ulici, zaista predstavlja pravu vratolomiju i izazov. Zbog svega gore navedenog, još jednom apelujemo na nadležne da shvate ozbiljnost ovog i sličnih problema u Prijestonici i pozivamo ih da otpočnu realizaciju davno zacrtanih i obećanih projekata", zaključuju Demokrate.

Bonus video: