Demokrate: DPS spektakularno otvara tri radna mjesta onamo gdje je zatvorio pedeset

"O mudrosti i odvažnosti politike DPS-a govori "decenijska stagnacija sjevera, zatvaranje na stotine fabrika i masovna otpuštanja radnika", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore
1090 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

DPS pokušava politički da profitira tako što spektakularno otvori tri radna mjesta, u opštinama gdje je prethodno zatvorio 50, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"O politici DPS-a prema sjeveru države, najbolje govori podatak da se sa ovog prostora svakog dana iseli pet stanovnika. Da je takva politika djelovala razarajuće, potvrđuje i broj od 50 000 građana koliko je za poslednje dvije ipo decenije napustilo sjever Crne Gore. Masovne migracije stanovništva čiji se intezitet konstantno povećava, rezultat su potpunog izostanka minimalnih uslova za život i opstanak na tom prostoru. Politika DPS-a je dakle djelovala u ravni elementarne nepogode", ocjenjuju Demokrate.

Kako ističu, slušajući Duška Markovića kako je od 2016. godine u sjever zemlje uloženo više od milijardu eura, neko ko ne živu u Crnoj Gori zamislio bi da je na tom prostoru otvoreno na desetine fabrika, izgrađeno stotine kilometara puteva i pruga i otvoreno hiljade radnih mjesta.

"Logično bi bilo da se nakon ovog podatka, očekuje doseljavanje stanovnika, a ne masovno raseljavanje. Međutim, tužna stvarnost sjevera nije zasmetala ni Milutinu Simoviću niti ga je imalo pokolebala u izjavi da je 'kao rezultat mudre i odvažne državne politike i starteškog planiranja razvoja, crnogorski sjever postao veliko gradilište'".

Kako dodaju, o mudrosti i odvažnosti politike DPS-a govori "decenijska stagnacija sjevera, zatvaranje na stotine fabrika i masovna otpuštanja radnika".

"O strateškom planiranju razvoja, dovoljno je reći da gotovo ni jedan važan projekat predviđen planskim dokumentima do 2020. godine izvjesno neće biti realizovan. Strateški su planirane pruge, Drugi blok Termoelektrane Pljevlja, cementara, aerodromi i tako redom. Možda iz Vlade Crne Gore pod strateškim planiranjem razvoja misle na investicije Dragana Brkovića? I konačno, ko još vjeruje u riječi da je sjever postao veliko gradilište. Ne samo da se ne sjeveru ne gradi niti se gradilo u poslednje tri decenije, već se godinama razgrađivalo i ono što je postojalo".

"Sada DPS pokušava politički da profitira tako što spektakularno otvori 3 radna mjesta, u opštinama gdje je prethodno zatvorio 50. Ili tako što položi kamen temeljac za mali proizvodni pogon, u opštinama gdje su prethodno porušili fabričke hale regionalnih privrednih giganata. Ili na način što izgrade seoski vodovod ili put u selu koga su prethodno pogubnom politikom potpuno raselili", saopštile su Demokrate.

Oni tvrde da je jasno da je u pitanju još jedna u nizu "dugogodišnjih podvala, sračunatih za potrebe predizborne kampanje".

"DPS očito pokušava da stvori iskrivljenu sliku stvarnosti, dajući lažnu nadu i prazna obećanja. Građani dobro znaju kako i u kakvim uslovima žive, da ih bajke DPS –a o mudrosti i odvažnosti njihove politike ne mogu prevariti. Zato je od presudnog značaja konačno stvaranje uslova za prve fer, poštene i demokratske izbore u Crnoj Gori, koji će iznjedriti vlast zasnovanu na slobodno izraženoj volji naroda. Smjena DPS vlasti nije više samo pitanje politike, već pitanje opstanka građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: