Demokrate DPS-u: Ne činite dalja krivična djela

"U kolikom ste beznađu, najbolje govori to što ste se oglušili o upozorenja nadležnih državnih organa i još ostavili potpisane dokaze o učinjenom krivičnom djelu", poručuju Demokrate
2404 pregleda 3 komentar(a)
Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora je poručila kotorskom DPS-u da ne čine dalja krivična djela i ne ignorišu ustavno-pravni sistem Crne Gore, te da se spreme da odgovaraju pred državnim institucijama.

Oni su reagovali na današnje sapopštenje DPS-a u kome je poručeno da je ulazak u SO Kotor od strane odbornika koji čine većinu u lokalnom parlamentu legitiman, transparentan i legalan čin, s obzirom da je VD predsjednika SO Kotor izabran od strane većine odbornika.

"Naviknuti da kupuju glasove javnim novcem preko svojih predsjednika upravnih odbora, direktora preduzeća i predsjednika mjesnih zajednica, uspjeli su da iznenade i sopstveno rukovodstvo kada su na partijskoj konvenciji prepravljali glasačke listiće, tako da je bilo više glasova nego delegata", poručuju Demokrate.

Kako dodaju, kada su iz DPS-a "vidjeli da su uhvaćeni na djelu", u pokušaju da spase vlastite partijske pozicije srljaju sve dublje i dublje, "čine krivična djela i gazi interese građana i Grada formirajući pajser brigadu".

"Pajser brigadu čini dvojac prvoplasiranih u prepravljenim i dopisanim listićima na konvenciji, razrješeni predsjednik MZ koji tvrdi da javna preduzeća nikad nisu uplatila euro na žiro račun MZ iako je u samo jednom danu podigao 10 hiljada eura javnog novca na ruke, ražalovani predsjednik opštinskog odbora i predsjednik skupštinskog Odbora za pravosudje, upravu i politički sistem koji je toliko sposoban da mu odluke na Upravnom sudu padaju kao prezrele kruške, favorit za predsjednika Opštine koji ni po koju cijenu ne dozvoljava da FK “Bokelj” postane gradski klub, neovlašćeno lice sa stalnom neostvarenom željom za predsjedavanjem Skupštinom i odbornik-direktor u konfliktu interesa, zajedno sa svojim kalauz pomagačima", saopštile su Demokrate.

"Željni funkcija i fotelja počeli su da napadaju i ministre sopstvene Vlade, pa su tako ministra finansija optužili da krčmi novac iz gradskog budžeta za račun predsjednika Opštine, jer je svaku isplatu u prethodna tri mjeseca u Kotoru odobrio upravo ministar Radunović. Očekujemo da unajmite nekog pravnika-pripravnika, jer vama pravo nikako ne ide od ruke, da napiše krivičnu prijavu protiv ministra!", dodaje se u reagovanju.

Demokrate su poručile DPS-u da traže i savjete kako da se ponašaju prema prijava podnesenim prema njima "kad već niste slušali Tužilaštvo i policiju koji su vas upozoravali da ne obijate pajserima vrata i da ne lomite pečate".

"U kolikom ste beznađu, najbolje govori to što ste se oglušili o upozorenja nadležnih državnih organa i još ostavili potpisane dokaze o učinjenom krivičnom djelu. Vaši pokušaji da stalnom zamjenom teza prevarite javnost su osuđeni na propast. Jedini koji se bore za fotelje, opštinske i partijske ste upravo vi, želeći da barem na godinu dana preuzmete vlast, dok opštinsko rukovodstvo traži da se mandat vrati građanima, a njihove funkcije, u skladu sa zakonom, okončaju", dodaje se u reagovanju Demorakta.

U zaključku, kako su naveli, DPS-u daju besplatan savjet.

"Ne činite dalja krivična djela, ne ignorišite ustavno-pravni sistem Crne Gore i spremite se da odgovarate pred institucijama države Crne Gore. Pred građanima ćemo za sve učinjeno odgovarati svi, a za vaše nezakonito djelovanje neko novo lokalno rukovodstvo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: