Demokrate: Između Đukanovića i Demokratskog fronta nema puno razlike

Demokrate saopštile da je Demokratskom frontu "izgleda krivo što Pens nije prepoznao njihovo izgaranje u njegovoj kampanji za potpredsjednika i prisustvo Medojevića na inauguraciji šefa tom istom "mrznom" Pensu"
100 pregleda 36 komentar(a)
Milo Đukanović, Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.08.2017. 18:29h

Demokratska Crna Gora ocijenila je da između lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i Demokratskog fronta "nema puno razlike".

"Ovaj je umislio da je on država, a kolege misle da su oni i samo oni opozicija", navodi se u reagovanju Demokrata na saopštenja poslanika DPS-a Andrije Nikolića i Demokratskog fronta.

Nikolić je ranije danas saopštio da je potpredsjednik SAD Majk Pens "jasno poručio opoziciji da se vrati u Parlament".

"Nakon što su se funkcioneri DPS-a skoro zakrvili između sebe koji će od njih da uzme u zaštitu lik i djelo voljenog im vođe ili, kako ga oni od milošte zovu "šefa", pala je odluka, a potpisnik posljednjeg saopštenja Demokratske partije socijalista, Andrija Nikolić, nakon što je čuo da je to on, umalo nije zaplakao od sreće. Jer njemu nikad nije dosta. Malo mu je što je sa malih ekrana svojevremeno, makar jednom nedjeljno, poltronisao "šefu" skoro kao svi njegovi portparoli zajedno. Svakom čovjeku u Crnoj Gori je to bilo tužno gledati, a naročito mladim ljudima, kojima je slobodoumlje svojstveno po samim njihovim godinama", navodi se u reagovanju Demokrata.

Ističu da Nikolić "pokušava svojim naklapanjima u stilu njegovog šefa da prikrije činjenicu da se njegov voljeni Milo nije sastao sa potpredsjednikom SAD-a ni na minut".

"Ni na sekund. Ni u prolazu. Nije protokol služba potpredsjednika SAD-a kao ove njihove pa da mu dopusti da se sastaje sa svakim, da se sastaje sa šefovima organizovanih kriminalnih grupa. Neće čovjek da se prlja ni na način da diše isti vazduh u prostoriji sa takvim ljudima. Eto, sa zvaničnicima iz DPS-a se morao sastati, jer je prosto morao – na prevaru su tu gdje su, ali su, za njih, ipak tu. A kad je već mogao da bira, naravno da je zaustavio taj niz da se rukuje sa onima iz DPS-a kojima su ruke odavno u blatu", saopštile su Demokrate.

Ističu da je Nikolić izbjegao da kaže da nije praksa da se tako visoki strani zvaničnik sastaje sa liderima opozicije u državi koju posjećuje.

"I umjesto da im to bude jasan pokazatelj šta svijet misli o njegovoj partiji i njegovom šefu, on ima smjelosti da uopšte pomene nečiju blamažu", navodi se u reagovanju Demokrata na saopštenje Nikolića.

Komentarišući saopštenje Demokratskog fronta u kojem je između ostalog navedeno da su lideri opozicije uoči sastanka sa Pensom "tretirani kao pljačkaši sa sutomorske plaže", Demokrate su saopštile da im je "izgleda krivo što Pens nije prepoznao njihovo izgaranje u njegovoj kampanji za potpredsjednika i prisustvo Medojevića na inauguraciji šefa tom istom "mrznom" Pensu".

"Možda i imaju razloga za ljutnju kad se samo sjete kako su svojevremeno podnosili izvještaj u američkoj ambasadi i krivili zlu sudbu kako ne mogu da ubijede članstvo da bude za NATO, iako oni sami nemaju ništa protiv. A izgleda im je najteže pala ta nepravda da budu zaboravljeni i zaobiđeni, a prvi se nacrtaju na svakom prijemu u ambasadama tih mrznih zapadnih država. Nećemo ni pokušati da zamislimo kako se osjećaju ako imamo u vidu da su neki svojevremeno razgledali Boku sa američkog ratnog broda. No, potpredsjednik SAD je odredio mjeru i jednima i drugima, i to jednim potezom. Građani Crne Gore su tu istu mjeru odredili DPS-u u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, pa i u Nikšiću, ovih dana određuju u Mojkovcu, u Pljevljima, na Cetinju, na Žabljaku. . , pa bolje da se kolege iz Fronta dozovu na vrijeme da i njima ne počne ista mjera da se određuje", zaključuje se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: