Demokrate: Kada se otvori "Muzej krađe DPS-a", "Šetalište Petrovac" će imati sobu i kustosa

Pejović je istakao da je još 2011. godine, kao odbornik u SO Budva, pozvao tadašnju državnu tužiteljku Ranku Čarapić da hitno procesuira odgovorne za "isisavanje novca" preko projekta "Šetalište Petrovac"
77 pregleda 4 komentar(a)
Mijomir Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora
Mijomir Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.05.2017. 17:31h

Kada jednog dana bude otvoren "Muzej krađe DPS-a", potpuno sam siguran da će slučaj "Šetališta Petrovac" imati svoju zasebnu sobu i svog posebnog kustosa", saopštio je danas Mijomir Pejović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore, poslanik u Skupštini i odbornik u Skupštini opštine Budva

Kako je saopšteno iz Demokratske Crna Gora ta partija je danas u Podgorici održala konferenciju za medije na kojoj je Pejović ukazao na višemilionske slučajeve zloupotrebe vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) u Budvi.

Pejović je istakao da je još 2011. godine, kao odbornik u SO Budva, pozvao tadašnju državnu tužiteljku Ranku Čarapić da hitno procesuira odgovorne za "isisavanje novca" preko projekta "Šetalište Petrovac".

"Nakon što sam dobio odgovor na odborničko pitanje, gdje se jasno vidjelo da je javni toalet plaćen 278.345 eura, a cjelokupni posao sa početnih dva miliona eura, dodatnim aneksima je došao na preko 8,5 miliona eura, nije mi preostalo ništa drugo već da još jednom pozovem specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, da hitno procesuira odgovorne, ali da novac ovoga puta ne ide u državni budžet, kao što je to bilo u ranijim slučajevima sa budvanskom organizovanom kriminalnom grupom, već da taj novac bude vraćen u budžet Opštine Budva, odakle je i uzet", naglasio je Pejović.

"Posebno indikativna stvar u cijelom slučaju je politička podrška predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, koji je u svojoj predizbornoj kampanji 2013. obišao neizgrađeno i još uvijek nezavršeno šetalište, i time dao poseban pečat na ovako teške mahinacije i zloupotrebe", kazao je Pejović.

On se u svom izlaganju osvrnuo i na slučaj privatizacije hotela "Avala".

Istakao je da pored opšte poznatih činjenica da je taj hotel prodat za 3,2 miliona eura iako samo zemljište na kojem se nalazi vrijedi nekoliko puta više, novo svjetlo na cijeli slučaj bacio je iskaz jednog od suvlasnika kompanije "Beppler & Jacobson", Igora Lazurenka, koji je, svjedočeći na londonskom sudu pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, do detalja opisao čitav tok ove namještene privatizacije.

"Zbog toga pozivamo još jednom specijalnog državnog tužioca, Katnića da da odgovor javnosti, šta je pokrenuo u pomenutom slučaju i da li je saslušao tadašnjeg predsjednika OO DPS Budva i direktora Budvanske rivijere, za kojeg je Lazurenko tvrdio da mu je došapnuo koja cijena bi bila zadovoljavajuća za Budvansku rivijeru, koja je tada bila vlasnik hotela", zaključio je Pejović.

Bonus video: