Demokrate: Katniću i Stankoviću, prekinite ovaj teror nad Medojevićem

"Zar je moguće da je tužilaštvu prioritet nad prioritetima slučaj navodnog pranja novca u iznosu od 30.000 eura koje nekako dovodi u vezu sa predsjednikom Pokreta za promjene, dok im zastarijeva krivično gonjenje u predmetu "Limenka", a iz kojeg su Milo i BrAco u dogovoru "dobri" 10,5 miliona eura?"
32 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2017. 20:50h

Osim načela legalnosti, u ovoj državi bi valjda trebalo da ima i pravde, saopšteno je večeras iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su pozvali Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da "prekinu teror nad Medojevićem".

"Nepravda ili selektivna pravda koja se jasno vidi u svakom potezu koju državno tužilaštvo napravi prema svima, osim prema glavi mafijaške hobotnice u Crnoj Gori – šefom nad šefovima organizovanih kriminalnih grupa, njegovim rođacima, kumovima i drugovima – ovoga puta se jasno očituje u skidanju imuniteta i zahtjevu za određivanje pritvora predsjedniku Pokreta za promjene (PzP) i poslaniku Demokratskog fronta (DF), Nebojši Medojeviću. I pored mnogih brutalnih napada i podlosti, kojih je u kontinuitetu bilo i previše, a koje i ovih dana od kolega iz DF doživljavamo što na otvorenoj sceni, što "ispod žita" preko raznih portala, društvenih mreža i stranica koje uređuju njima bliski ljudi, ne čak ni bilo kakva opoziciona, već ljudska solidarnost nam nameće obavezu da pozovemo Katnića i Stankovića – prekinite ovaj teror nad Nebojšom Medojevićem", navodi se u saopštenju Demokrata.

Policija je danas pretresla stan Medojevića i prostorije PzP i zaplijenila Medojevićev lični i poslovni kompjuter i dokumentaciju, kazao je Nikola Bajčetic, član predsjedništva PzP.

Medojević se sumnjiči za pranje novca, a juče u Skupštini Crne Gore su mu poslanici vladajuće većine ukinuli poslanički imunitet.

"Zar je moguće da je tužilaštvu prioritet nad prioritetima slučaj navodnog pranja novca u iznosu od 30.000 eura koje nekako dovodi u vezu sa predsjednikom Pokreta za promjene, dok im zastarijeva krivično gonjenje u predmetu "Limenka", a iz kojeg su Milo i BrAco u dogovoru "dobri" 10,5 miliona eura? Koliko još godina mora da prođe da bi tužilaštvo završilo izviđaj u još desetak afera pokrenutih na osnovu dostavljanja dokumentacije ili krivične prijave od strane Demokrata, u slučajevima koji su zreli i za presuđenje, a kamoli za podizanje optužnice, kao što su: Bazar, Carine, Delta, Duvanski, Domen .me, Verige? Koliko je još vremena potrebno da tužilaštvo upadne u mračne jazbine krupnih kriminalaca po Crnoj Gori, koji leže na milionima otetim od građana, a sve u dogovoru ili uz blagoslov šefa nad šefovima, Mila Đukanovića?", kazale su Demokrate.

Iz te partije su dodali da osim što je sigurno bilo prečih poslova za tužioca, zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku Medojeviću koji je on poslao Skupštini bio je i formalnopravno manjkav u dijelu koji se tiče "određivanja pritvora".

"Ali briga to glasačku "odruči" mašineriju DPS-a i njegovih satelita, koja samo zna da pritisne taster po naredbi njihovog šefa. Uz to, znaju još njihovi "pravnici" da kažu da su to uradili kako bi "Medojević dokazao svoju nevinost". E, jadnih li pravnika. A ti "vrsni" pravnici se nijednom ne zapitaše što su juče, par sati ranije, učinili dok su dizali ruke za onakav zakon o ukidanju naknada majkama. Ovim putem još jednom pozivamo nadležne državne organe da to konačno i budu – organi koji štite prava građana, a ne koji ih krše, jer su očito izgubili kompas. I to davno. Ipak, krajnje je vrijeme da prekinu sa ovim cirkusom i sa podgrijavanjem tenzija. Neka ne pokušavaju da nam vrijeđaju inteligenciju. Izborićemo se mi za prava poslanika Medojevića, ali sigurno nećemo zaboraviti poreski dug, visinu plata i penzija, ukidanje naknada za majke, povećanje PDV-a i akciza, uslove u školama i bolnicama, kupovinu ljudskih duša pred izbore. Uozbiljite se, gospodo tužioci. Ne dozvolite da Đukanović svu krivicu svali na vas", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: