Demokrate: Aprcović bi na isti način mogao da izbaci Trampa i postavi Markovića za predsjednika SAD

Obećale DPS-u na sljedećim izoborima da će doživjeti totalni fijasko
2304 pregleda 11 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.07.2019. 14:02h

Očigledno je, iz saopštenja kotorskog DPS-a, da se ruka na pajser svikla, pa teško snalazi sa olovkom i papirom. U DPS-u bi, s tim u vezi, trebalo da porazmisle o promjeni vizuelnog identiteta, i da, umjesto pera s desne strane akronima na logou stave – pajser. Svi su se već uvjerili da im bolje „leži“, saopštile su Demokrate .

Oni smatraju da je Vlada Crne Gore, na čijem je čelu njihova partija, legitimisala taj vid po njihovom mišljenju nezakonitog i necivilizovanog ponašanja, kao načina uspostavljanja vlasti.

Opštinski odbor Demokratske partija socijalista (DPS) Kotor saopštio je sinoć da je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić najsmješnija maškara na političkom karnevalu, koji sa sada već "spaljenim" predsjednikom Opštine (Vladimir Jokić), organizuje u Kotoru.

"Pošto im je princip „zavadi, pa vladaj“ u Kotoru poražen, oni su, urbi et orbi, proglasili „ubij et obij“ kao novi model osvajanja vlasti. Ubij demokratiju, obij institucije. Tako se, osim izborima i imenovanjima, u Crnoj Gori, na funkciju dolazi elegantnije – obijanjem pajserom. Kao u vicu. Kako se Mujo obogatio? Otvaranjem banke. A kako je otvorio banku? Pajserom. Da sve bude još bizarnije, u taj „posao“ ušao je neko ko sebi tepa kvalifikacijama kao što su „nova većina“, „nova vlast“ i slično", kazale su Demokrate.

Oni su dodali da je na način na koji je Aprcović proglašen za predsjednika Opštine Kotor, mogu isto "zaletjeti na Bijelu kuću i objaviti da predsjednik SAD-a više nije Donald Tramp, već je to Duško Marković".

" Međutim, svima je jasno da njima ni legitimitet, ni institucije ništa ne znače. Da znače, valjda bi uvažili presudu Upravnog suda, koja ih označava kao udruženje provalnika. To je jedini status koji mogu imati s uličnom licencom koju posjeduju. Da vlast ne nastoje da legitimišu znanjem, nego isključivo golom silom, vidi se i po tome što im odluke, usljed pravničkog neznanja, na Upravnom sudu padaju kao kruške. Zakon, brojke i činjenice su na strani većinskog Kotora, Demokrata i Vladimira Jokića. No, uzalud je njima objašnjavati većinsku volja građana, kad je oni poništavaju korupcijom i silom, pa tek nakon toga prebrojavaju. Ako nemaju dovoljno – otmu, pa broje. To je metodologija koja se ne uči u školi, već na ulici. Ali, zapamtite neće vam pomoći ni pokvarenjaštvo, ni siledžijstvo, ni korupcija, ni neznanje, ni vrijeđanje političkih protivnika, jer je jasno da je podrška građana DPS-u sve manja, a da je njihova nervoza sve veća", kazale su Demokrate Kotor.

Oni su kazali da neće dozvoliti DPS-u u Kotoru da rade šta hoće, te da će spriječiti "siledžijstvo kao metod političke borbe".

Demokrate su i obećale DPS-u na sljedećim izoborima da će doživjeti totalni fijasko.

"Mada, o tome nema smisla govoriti pravnim neznalicama, Željku Aprcoviću, zvanom Pajser, i Dušku Markoviću, zvanom Crna Kutija, ali ih podsjećamo da smo njihovu prvu odluku oborili bez po muke, a da ćemo naredne obarati još lakše, baš zato što ih oni pišu. I da zaključimo, ne vjerujemo da Kotor i Kotorani u svojoj dugoj i bogatoj istoriji pamte bahatije, necivilizovanije, neobrazovanije i korumpiranije političare od ovih što su danas u kotorskom DPS-u", kazale su Demokrate.

Bonus video: