Demokrate: "Lideri" DF su jednojajčani blizanci sa Đukanovićem i Markovićem

"Golim okom je bilo vidljivo da ste i DPS i vi u izbornoj kampanji potrošili na desetine miliona eura, ali neka, doći će vrijeme da i jedni i drugi, po istim aršinima, odgovarate za novac dovlačen iz podzemlja"
68 pregleda 84 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.08.2017. 18:58h

Ako je iko ikad i imao dilemu zašto jedna ista partija i jedan isti čovjek vladaju Crnom Gorom skoro tri decenije (osim dobro poznatih metoda iz "Snimka" kao dobrog razloga), nekolicina mešetara koji se lažno predstavljaju kao opozicionari su svojim posljednjim saopštenjem otklonila i tu dilemu: Ko ne bi vladao ovoliko da na drugoj strani ima bukače i zaletače u stilu “držte me da ga ne nagrdim“ u svojevrsnim komedijama u direktnom prenosu, koji onda, par minuta nakon toga, kad se kamere ugase, postaju nikad bolji drugari sa ovima kojima zamalo pokidaše zubima? Naravno da bi Milo, da nije bilo Demokrata, vladao i još 30 godina, jer naspram sebe, u liku lidera DF, družine kojoj ovih 40+ očigledno ne prija, nije imao drugu, već istu stranu. Sebe. Ove dvije Milove strane su se toliko isprepletale da se više ne zna koja je lice, a koja naličje, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su reagovali na današnje saopštenje Demokratskog fronta (DF) u kome je između ostalog poručeno da je lider Demokrata Aleksa Bečić "iskušenik Miraša Dedeića kome kravatu veže Duško Marković".

"A da je isti nalogodavac saopštenja, koja se možda na papir sliju iz dva pera, ali u istom štabu – DPS, najbolja su potvrda glavne teze na kojima se ovih dana zasnivaju sinhronizovani napadi "braće po materi" DPS i DF na najperspektivniji politički subjekt u Crnoj Gori: i po jednima i po drugima finansira nas kriminalni klan, i jednima i drugima nije po volji to što smo imali susret sa potpredsjednikom SAD, za jedne smo četnici, za druge protivnici Srba, ali je matrica potpuno ista. Čim neko počne da grebe ispod površine njihovog javnog odnosa sa DPS i počne da sumnja da su upravo to što jesu – vrhunski i najbolji saradnici, onda se ostrve na njega, ne birajući riječi i sredstva. Imaju smjelosti da pominju opozicione kolege, a u nemilosti ovih kobajagi opozicionara su se prvo našli upravo oni, redom: SNP, Demos, URA, pa kad im se samo učini da su ih uništili, onda im postaju najmiliji, jer iz njihovog napada mogu izaći samo jači. Sad ste prešli na Demokrate, ali ste se preračunali, mislili ste da ćemo vam ćutati. Možda i jesmo jednom, pet, deset puta, samo zbog iskrenih opozicionara kojima ste bacili prašinu u oči, ali i kojima je svakako, kao i nama, previše unutaropozicionog trvenja i perčinanja za glasove, ali ljekovito je i da građani Crne Gore konačno saznaju istinu – vi, zapravo, nikad i niste bili opozicija. Da budemo precizni, neki među vama, na nižim funkcijama, iskreno misle i opoziciono djeluju, ali skoro svi tzv. lideri DF su u jednom trenutku direktno odrađivali posao za šefa. Onaj najbučniji, najprimitivniji, najfrustiraniji sopstvenim kompleksima je, u stvari, najeftiniji najamnik Aca i Mila", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da je jedan od takvih poslova koji su obavili za njihovog šefa i pismo monstruozne sadržine koje su htjeli da podmetnu Crkvi, a koje se kako tvrde Demokrate distribuiralo u susret izborima u Herceg Novom, gdje se najogavnijim riječima pozivalo na linč članova i simpatizera Demokrata.

"Danas ste, konačno, javno priznali da vi stojite iza najmonstuoznijih i najogavnijih laži koje ste po terenu bljuvali dvije godine o Demokratama. Danas je, konačno, jasno zašto Tužilaštvo uporno odugovlači utvrđivanje odgovornosti djelova DF i DPS u slučaju monstruoznog pisma iz Herceg Novog. Danas ste, konačno, priznali svoju krivicu i saradnju sa Milom (Milo Đukanović, predsjednik DPS - prim Vijesti online) i Duškom (Duško Marković - predsjednik Vlade Crne Gore - prim. Vijesti online), jer vi, "lideri" DF, i niste ništa drugo do jednojajčani blizanci sa pomenutom dvojicom. Što se tiče finansiranja, golim okom je bilo vidljivo da ste i DPS i vi u izbornoj kampanji potrošili na desetine miliona eura, ali neka, doći će vrijeme da i jedni i drugi, po istim aršinima, odgovarate za novac dovlačen iz podzemlja. Što se nas tiče, za svaki cent za koji bilo ko priloži dokaz da je u Demokratsku Crnu Goru ušao mimo zakona, stavljamo se pravosudnim organima na raspolaganje, ali se mi, za razliku od vas, nećemo pozivati na imunitet, kriti po Skupštini, zatvarati i moliti Filipa Vujanovića da nas pomiluje, jer se mi, za razliku od vas, ne bojimo ni Mila Đukanovića, ni njegovih kriminalaca. Mi, opet za razliku od vas, ne pravimo teatar apsurda za glasove i za čuvanje fotelja. Evo se i građani pitaju: kako im i jednima i drugima nije dosta privilegija, para i tih fotelja, kažu – raspadoše se više 30 godina u njima", porčili su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate ističu i da DF pominje prava Srba, crkvu, jezik, a ne pominje ko je svojim glasovima ključno opredijelio da se takva rješenja u Ustav unesu i kao takva usvoje.

"Da li su Demokrate prodale opozicione kolege i manjiske partije ili, kojim slučajem čudnih okolnosti, Pokret za promjene? I tu ste vrlo slični sa DPS-oom i njihovim moralnim standardima: oni prodaju državu, a vi prodajete referendume, izbore, ustave, zakone. . . I odmah da vam stavimo do znanja: zaboravite na prodaju izbora u Podgorici i Andrijevici kao nekad, ili kao u Nikšiću prije nekoliko mjeseci. Nećete više biti u prilici. Nadalje, kako možete sipati drvlje i kamenje na Miraša u svakom drugom saopštenju, a onda voditi djecu kod istog tog Miraša da vam ih krsti? Pa vaši lideri su njegovi najbliži saradnici, ako nijeste amneziju doživjeli. Mada, ništa čudno od vas. I zašto ne reći: kada zastupate jednu naciju, a toj naciji je iz godine u godinu sve gore i gore, a vama novcanici i imovinski kartoni sve deblji i deblji, onda je zaključak jedan: gospodo "lideri", prodajete vjeru za večeru. I sve to zbog crnih vreća, koje DPS dovlači iz podzemlja, a vi iz raznih centara moći. Ipak, da vam odmah bude jasno iako ste odavno ušli u njenu realizaciju: predstava kuma Andrije, kuma Mila i starog svata Peđe u 30 činova neće se završiti kako ste mislili, jer se ne može biti i Milov kum i najveći opozicionar. Samo se vi kupajte u sopstvenom blatu. Mi idemo da radimo, da obiđemo svaku kuću i svakog čovjeka u Crnoj Gori, jer vise predstavu nećete igrati. Pročitani ste, politicki blizanci!", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: