Demokrate: Medijska cenzura posljednja faza diktature

"Na sinoćnjem primjeru pokazao se i nivo nezavisnosti i stvarne moći Agencije za elektronske medije", navode Demokrate
2559 pregleda 8 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) odgovorna je za sinoćnji prekid emitovanja signala Televizije Budva, tvrde u Demokratskoj Crnoj Gori.

"Sinoć je u režiji poslednjeg dikatorskog režima u Evropi sproveden u djelo najgori oblik medijske cenzure, koji se u praksi može pronaći još možda u Sjevernoj Koreji. DPS koji se nalazi u političkom nokautu pokušava da očajničkim akcijama uguši javnu riječ, vjerujući da će tako odložiti svoj jasno vidljivi kraj. Medijska cenzura i uspostavljanje medijskog mraka selektivnim eliminisanjem emisija i TV stanica po sopstvenim željama šefa režima, oblici su diktature za koje smo mislili da smo ih prevazišli u prošlom vijeku. Međutim, DPS očito pomjera granice i piše nove stranice sramne diktature na tlu Evrope i to u 21. vijeku. Činom gašenja signala RTV Budva, samo zato što jedna emisija i njen gost nije po želji i mjeri Mila Đukanovića, režim je pokazao da je ušao u svoju poslednju fazu. Očito da riječi koje upućuju na mir, zajedništvo i bratsku slogu, glasovi razuma i ljubavi, razaraju koncept DPS politike koja upravo počiva na suprotnim vrijednostima. Da je Duško Marković premijer blefer, pokazalo se i na sinoćnjem primjeru. Sa jedne strane je otvorio neiskreni i lažni dijalog, a sa druge sprovodi stvarnu cenzuru. Takođe, na sinoćnjem primjeru pokazao se i nivo nezavisnosti i stvarne moći Agencije za elektronske medije", navode Demokrate.

U toj partiji tvrde da DPS krši međunarodno pravo i Ustav Crne Gore.

"Međutim, ovakvi postupci su nerazumljivi samo do onog trenutka, dok ih ne stavimo u kontekst posljednjih društvenih zbivanja i straha koji urušava i razbija DPS. Zato ova partija sa ivice ambisa krši međunarodno pravo i Ustav Crne Gore tragajući za slamkom spasa koju ne može uhvatiti. Intenzitet straha je toliko izražen, da nemaju kapaciteta ni da saslušaju drugačije mišljenje. Na kraju, podsjećamo na Volterovu misao: „ja se ne slažem ni sa jednom riječju koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš“. Evropska civilizacija je ovu misao i vrijednost njome iskazanu prihvatila još u 18. vijeku, dok crnogorska vlast, izgleda, ni do 21. vijeka za to nije čula", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Povezani članci

19. Februar 2020.

Prekinut signal TV Budva

Bonus video: