Demokrate: Nema sveobuhvatne reforme bez sveobuhvatnog zakona - Vijesti.me
REAGOVANJE

Demokrate: Nema sveobuhvatne reforme bez sveobuhvatnog zakona

"Koliko vas boli kodifikacija govori i to što Gvozdenović već odbija da učini što je dužan: postupi po Poslovniku i važećim pravilima i zakaže sjednicu o kodifikaciji"

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Demokrate)

Demokratska Crna Gora saopštila je da saopštenja DPS-a sadrže najveću koncentraciju neistina po centimetru kvadratnom teksta.

Oni su reagovali na današnje saopštenje DPS-a, u kojem se navodi da nema vremena za novi pristup izbornom zakonodavstvu

"Očigledno je da neistine DPS-a neće dijeliti sudbinu DPS-a, pošto njihovim neistinama nema kraja. Saopštenja DPS-a sadrže najveću koncentraciju neistina po centimetru kvadratnom teksta – tu je po jedna neistina nastanjena u svakoj riječi. Sa njima, takvima, mogu se dogovoriti samo kriminalci i opskurni likovi koji se služe kočijaškim rječnikom. Takve likove smo im, kao njihov odraz u ogledalu, pokazali na jednoj od sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se navodi da su takvi likovi njihova prava mjera. 

"DPS može da sarađuje samo sa njima, jer niko drugi neće. Osobito to neće Demokrate, OEBS i međunarodna zajednica. Umjesto što manipulišete o kršenju Odluke odgovorite i sebi i javnosti i elementarnom logičkom testu: ima li sveobuhvatne reforme bez sveobuhvatnog zakona? Da imate zrno moralnog digniteta, ne biste pominjali preporuke OEBS-a nakon što su vaši predlozi pretrpjeli kanonadu vrlo ozbiljnih primjedaba eksperata OEBS-a. Ako već barjačite preporukama OEBS-a, izvolite javno obznaniti komentare eksperata OEBS-a ili prestanite da bestidno obmanjujete javnost.
Očigledno ni slovo, ni duh Briselskog plana nijeste dobro shvatili, a i kako bi kad ste ga mimo svoje volje i pod pritiskom prihvatili? Sa vama mogu da sarađuju i sa vama se dobro razumiju samo cmizdri-partije, što je pokazao i vaš Kongres. Dobili ste podršku međunarodne zajednice, ali samo ako uzmemo da međunarodnu zajednicu čine „Šule & Mikan“, likovi iz devedesetih i likovi u devedesetim."

Sa Demokratama, kako su poručili igre nema. 

"Igre možete ostaviti za događaje kao što je bio vaš Kongres, što ste i učinili i to smo vidjeli na Vašem Kongresu – dok predsjednik partije broji koliko je učesnika Kongresa napustilo događaj, svi ostali se razbježe. A to je samo prvi predznak totalnog fijaska koji vam slijedi jer ste svakim danom sve slabiji. I zato cmizdrite. Mi zato predlažemo da se sve sjednice radnih odbora održavaju uz prisustvo medija da se sve vidi i da se sve čuje, vaše cmizdrenje, vaša inferiornost i vaša skandalozna viđenja. I da se, konačno, razobliče vaše manipulacije o radnim odborima koje govore o mizernom formatu onih koji stoje iza tih jeftinih manipulacija. Koliko vas boli kodifikacija govori i to što Gvozdenović već odbija da učini što je dužan: postupi po Poslovniku i važećim pravilima i zakaže sjednicu o kodifikaciji. Otkrili ste kukavičluk i pokazali od čega vas je strah. Strah vas je rješenja Demokrata, Demosa i nezavisnog poslanika Rudovića.
Koliko vas boli kodifikacija izbornog zakonodavstva, dovoljno govori činjenica da ste saopštili da za nju nema vremena. Zamislite, nema vremena za nešto što se završava za 4 dana. Ali, i ovom prilikom ćemo vam pokazati kako se radi i naučiti vas kodifikaciji izbornih zakona. Nema na čemu", zaključeno je.


Vidi sve komentare