Demokrate odgovorile DF: Radunović po nalogu šefa u krvi ugasio duh protesta

Iz Demokratske Crne Gore navode i da bilo kako bilo, prevod jedne mudrosti kaže - "dok jurimo hijene, lopove i kriminalce, ne odapinjemo strijele na zečeve, političke kukavice i gubitnike"
63 pregleda 107 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.08.2017. 19:06h

Tjeskoba, mučnina i neodoljiv nagon za povraćanje koji ovih dana osjeća svaki normalni, časni i savjesni građanin Crne Gore, a naročito opozicionar, nakon svake riječi koju pročita u saopštenjima DF-a upućenim Demokratama, pa tako i u ovom posljednjem, potpuno su razumljivi, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su reagovali na današnje saopštenje Demokratskog fronta (DF) u kome je između ostalog poručeno da su "Demokrate preskočile na dukljansku stranu kao zamjena za Darka Pajovića".

"Zamislite koliko je pojačan taj osjećaj u nama kad pročitamo svakakve izbljuvotine o sebi. Međutim, iz jednostavnog razloga što iskreni trodecenijski protivnici ovom režimu, koji su svašta u životu istrpjeli samo zbog tog svog prkosa i otpora, ne zaslužuju više da čitaju svakakve neistine, a sa druge strane naše vaspitanje i kućni odgoj nam ne dozvoljavaju da im vratimo na isti način. Čak i danas kada je Savjet mladih DPS javno zatrazio linčovanje demokrata, lideri DF se nijesu zaustavili, već su se pridružili DPS, njihovom političkom blizancu u napadu na Demokrate. Ipak, prije toga valja podsjetiti "lidere" DF-a na još jedan oblik saradnje koju su ostvarili sa DPS onda kad im je to trebalo. Svi se sjećamo protesta DF pred istek prošlog im mandata (ko zna kojeg po redu u skupštinskim klupama) i taman kad su ti protesti počeli da doživljavaju svoj krah, jer su i zamišljeni i realizovani tako da ne uspiju, kum Milo se uključuje i preko policije budi taj duh koji je trebalo da podgrije atmosferu, a onda ga, opet po narudžbi šefa, Radunović svojim pokličem osam sati prije isteka roka gasi, za mnoge i u krvi. Ali ne njihovoj, nego običnog naroda, građana koji tu nisu bili zbog Fronta, nego zbog pravde, kako se to i nama činilo tada", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da su i tada crnogorski građani, brojanje njihovih rebara i gušenje cijele Podgorice bili kolateralna šteta još jedne predstave za javnost u režiji DPS i par ljudi iz DF, koji nakon toga završiše u obliznjim podgoričkim restoranima.

"Optužiše ih tada za napad na ustavno uređenje, kako bi im pridali oreol žrtve, a u susret izborima pojačali izborni rezultat, a nakon izbora oslobodiše ih i odjednom je za njih sudstvo najbolje, a do tada je bilo korumpirano. Malo korumpirano, malo sjajno, kako odgovara kojoj predstavi. Kad se toga sjetimo, onda nam ova predstava zvana "državni udar" čiji rasplet se još ni ne nazire izgleda kao potpuno prirodni slijed stvari u odnosima poslodavac (šef i Služba) i zaposleni (par saradnika iz DF-a). I baš kad su se "kolege" iz DF odale da su oni ti koji su kooautori i distributeri onog bezočno neistinitog i monstruznog pisma ogavne sadržine koje je dijeljeno pred izbore u Novom i dok smo ovih dana izloženi njihovim vulgarnim i primitivnim napadima, dolazi sa strane DPS potvrda naše prethodne teze – da su oni i ovi "politički blizanci". Naime, juče je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata i predsjdnik opstine Kotor, Vladimir Jokić, bio predmet poziva na linč od strane Savjeta mladih DPS Kotor. Ogoljenog, otvorenog, jasnog, vrištećeg, uzbunjujućeg poziva na linč. Pogubili su se, i jedni i drugi. Ne znaju gdje udaraju. Podrška nikad manja, i jednima i drugima. Zbog ogromne većine poštenih i časnih birača Fronta, ovo drugo je za žaljenje. I usred ovih napada saznajemo da su, između ostalog, i oni osmišljeni sa Mujovićem, jednim od najvećih prevaranata u istoriji Crne Gore. U fino su se kolo uhvatile „opozicione kolege“, mada – s kim si, takav si. Vjerovatno ih je Sveto spojio, jer Svetovo i prijateljstvo jednog od lidera Fronta ne zna za granice", kazale su Demokrate.

Iz te partije su istakli i da poslije kako navode fašističkog napada Marine Jočić na Dženana Kolića i Štjefana Camaja, potpredsjednika Demokratske Crne Gore i predsjednika Demokratskog savjeta, nakon kojeg se još niko nije ni izvinio iz organizacije kojoj pripada Jočić, imaju priliku da čitaju sramne napade DF na Dženana Kolića zbog prisustva Iftaru u Medresi, na poziv Islamske zajednice.

"Zloupotrebljavati vjerska osjećanja ovog čovjeka i njegovo kućno vaspitanje koje mu ne dozvoljava da uređuje domaćinu sofru i određuje mu ko će za njom sjedjeti i pokušati da se iz toga izvuče neka politička korist – jadno je i bijedno. Ali kad smo već na temi o kojoj najviše pričate, a najmanje znate, da vas još jednom podsjetimo – upravo je vrh DF-a, odnosno PZP-a, prvo ustoličio Miraša Dedeića, a zatim je taj isti vrh DF-a, odnosno PZP-a, pogazio Platformu koju je potpisao sa opozicijom i manjinskim partijama, izdao opozicione birače i glasao sa DPS-om za usvajanje Ustava, koji je tom prilikom, usput rečeno, zacementirao i prava Srba za koja se navodno borite, i to sve za šaku evrića. Mislite li vi da je su građani doživjeli amneziju i da ćete monstruoznostima pokriti istinu? Nije moguće, gospodo profiteri. A kako vi branite Crkvu najbolje smo vidjeli u susret izborima u Novom, kada ste pokušali da joj podmetnete pomenuto sramno pismo, a koje ste sastavljali upravo vi, uz instrukcije šefa nad šefovima organizovanih kriminalnih grupa i njegovih saradnika iz okruženja", rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate poručuju i da Neven Gošović nije poslanik kako tvrdi DF.

"Ne pada mu na pamet da, kao nekima od vas, 27 godina guli skupštinsku klupu bez rezultata u vidu smjene vlasti. Zato je to čovjek koji je povukao potez vrijedan divljenja i svakog poštovanja, što vi nećete nikad – odrekao se poslaničke funkcije i time, zajedno sa kolegom Kaluđerovićem, na djelu pokazao šta znači smjena generacija, iako je duplo manje boravio u parlamentu nego dobar dio vas. Zato, mizerno je i podlo onako ogavno udarati na ljudsku veličinu, kakav je Neven Gošović, čovjeka koji je čitav život posvetio pružajući besplatnu pravnu pomoć svim građanima koji su mu se tim povodom obratili, a i mnogi od vas su dosta puta kucali na njegova vrata tražeći pravnu pomoć, jer ste poznati kao poslanički klub koji nije imao niti pravnika, niti elonoomistu u svojim redovima", navele su Demokrate.

Iz te partije ističu i da ovog puta neće govoriti ni o prodaji izbora u Podgorici, ni o prodaji izbora u Andrijevici, ni o prodaji Nikšića za slobodu, ni o prodaji mnogo čega drugog.

"Nećemo ni o vašem "prozapadnom" lideru Mandiću, koji se svojevremeno u američkoj ambasadi žalio kako ne može da "natjera svoje članstvo da prestane da se protivi NATO-u". Ako ne želite ni trunku istine reći u svom odgovoru na ova pitanja, a vidimo da ne želite, nije ni čudo što se hvatate kravata, košulja, revera i rukava. Zamislite, poštovani građani, na kolike smo ih muke stavili da nam nađu nešto što ne valja i koliko su nama zapravo čiste ruke kad je proizvod dubinskih pretresanja do devetog nam koljena od strane udruženih žbira „šefa“, njegovih sluga iz opozicije i kriminalnog podzemlja to što nosimo crvene kravate. Bravo, genijalci!", piše u saopštenju Demokrata.

Iz Demokratske Crne Gore navode i da bilo kako bilo, prevod jedne mudrosti kaže - "dok jurimo hijene, lopove i kriminalce, ne odapinjemo strijele na zečeve, političke kukavice i gubitnike".

"Tu vam je sva istina o našoj terenskoj kampanji koja očigledno smeta samo vama i DPS-u. Udaramo pravo na DPS i organizovane kriminalne grupe. I, kao što vidite, uspješno ih razbijamo. Od početka smo jasni, nema saradnje sa DPS-om, nema za nas zdravog tkiva tamo koje bismo, za razliku od "najjačih opozicionara" molili za pomilovanje ili preklinjali da glasaju protiv skidanja imuniteta. Onaj opozicionar koji prije ili nakon izbora uđe u koaliciju ili bilo koji vid saradnje sa bilo kojim dijelom DPS-a, "zdravim" ili "nezdravim", Milovim ili Duškovim, mojkovačkim ili nikšićkim, u istoriji Crne Gore će biti zabilježen kao veći izdajnik i od Mila i od par mešetara u vrhu DF-a. Svaki dobronamjerni građanin kojem je dosta trodecenijske kobajagi opozicije dobrodošao je u borbu protiv posljednjeg diktatorskog režima na tlu Evrope. A političke gubitnike puštamo da se kupaju u sopstvenom blatu. Oni su sami sebi najveći neprijatelji. Do podne mrze sebe, od podne i sebe i druge", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: