Demokrate odgovorile DPS-u: Motiv vas odaje, vi stojite iza kriminalnih akcija

5 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.11.2017. 18:16h

Demokratska Crna Gora ponovila je da DPS "stoji iza kriminalnih akcija sa selotejp i izolir trakama u rukama" na Cetinju.

Demokrate su odgovorile na navode DPS-a da oni nemaju "nikakve veze" sa lijepljenjem plakata širom Prijestonice Cetinje.

"Ako niste vi, biće da je Marović došao sa Milovim ratnim drugom Šešeljem da unesu duh devedesetih u Prijestonicu. Gospodo iz selotejp partije, motiv vas odaje. Podsjećamo da ste u Herceg Novom uhvaćeni na djelu zajedno sa policijskim službenikom Lekovićem kako lijepite plakate po banderama i dvorištima. Da nismo imali snimak da ste to vi i tu biste nas optužili da smo sami sebe nazivali "preletačevićima". Sa ovim činom na Cetinju postali ste i organizovana selotejp grupa", navodi se u saoštenju Demokratga.

Dodaju da nisu očekivali da DPS prizna "izvršenje krivičnog djela, jer rijetko koji izvršilac to učini".

"A jedan od takvih rijetkih primjera je upravo vaš tast, Svetozar Marović. Međutim, sigurni smo da ćete se kada uskoro izgubite vlast utrkivati ko će potpisati sporazum o priznanju krivice, a ko će biti svjedok saradnik. I opet ste čekali da mrkne kako bi ste poslali saopštenje kojim pokušavate da svoju krivicu za pokušaj unošenja zle krvi među građane sperete sa sebe i prebacite na druge. Ali i za ovaj vaš providni pokušaj - piši propalo. Cetinjanke i Cetinjani su mnogo mudriji i razboritiji ljudi nego oni za koje ih vi, očigledno, smatrate. Znaju oni i dobro pamte ko je mrzio stopostotne Crnogorce, ko je vodio „rat za mir“ i ko je mrzi šah zbog šahovnice. Svi vaši prizemni, podli, monstruozni i svađalački plakati ne mogu prelijepiti ratnu biografiju i kriminalnu prošlost vaših lidera. A vama će najbolji plakat zalijepiti građani 26. novembra", navodi se u reagovanju.

Bonus video: