Demokrate: Orav potvrdio da će Brisel pratiti plan opozicije, nikada nećemo pregovarati sa DPS-om

"Orav je potvrdio, a to je sigurno ono što, u ovom trenutku, najviše žalosti DPS i DF, da Brisel ubuduće neće pratiti implementaciju plana DPS-a, već će pratiti implementaciju plana opozicije"
2706 pregleda 13 komentar(a)
Sa skupa Demokrata, Foto: Demokrate
Sa skupa Demokrata, Foto: Demokrate

"Nije nepoznato da kada u Parlamentu vode diskusije iza ponoći, poslanici misle da ih niko ne sluša. I zaprepašćujuće je šta su sve u stanju da kažu kad misle da ih niko ne sluša. Međutim, ispostavilo se da su slušani i to od strane nikog drugog do Aiva Orava, šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i on im je, jutros, u intervjuu Vijestima, skrenuo pažnju na činjenicu da im manjka bavljenja suštinom", saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

"Šta još treba da se desi pa da se poslanici DPS-a i DF-a manu besmislica koje pokušavaju da plasiraju", pitaju se iz te partije.

"Orav je potvrdio i da je Skupština u potpunosti usvojila Briselski plan Demokrata i URA-e, a to je očigledno ono što je napravilo problem DPS-u koji je prošle godine predložio svoj plan, koji je objeručke bio prihvaćen od strane Demokratskog fronta. Dakle, ukoliko Demokrate odlaskom u Brisel i predstavljanjem Briselskog plana međunarodnoj zajednici nisu iznevjerili povjerenje građana, glupo je reći da smo izdali sada i to tako što smo, zamislite, ostali dosljedni Briselskom planu i strpljivo sačekali da DPS kapitulira, što je od samog početka bila neminovnost. Vidimo, i na žalost nekih struktura iz opozicije, koje DPS-u ovih dana, permanentnima napadima na Demokrate, hoće da vidaju rane", navodi se u saopštenju.

Demokrate ocjenjuju da je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori potvrdio je i riječi Alekse Bečića da nije bilo nikakvih pregovora između Demokrata i DPS-a.

"Nikada se neće desiti da poslanici i funkcioneri Demokrata pregovaraju sa DPS-om, jer bi to za nas bilo i političko i moralno poniženje. Konačno, Orav je potvrdio, a to je sigurno ono što, u ovom trenutku, najviše žalosti DPS i DF, da Brisel ubuduće neće pratiti implementaciju plana DPS-a, već će pratiti implementaciju plana opozicije. Ponavljamo, istog onog Plana sveobihvatnih izbornih reformi, Briselskog plana, koji su prije nekoliko mjeseci komesaru Hanu predočili Bečić i Abazović i za taj plan dobili javne pohvale više međunarodnih instanci, između ostalih gospodina Hana, gospodina Orava, gospođe Mogerini. Otprilike, od tog trenutka su, sjetićete se, krenuli i evroskeptični istupi Đukanovića, a u gunđanju na račun Evrope, vidimo da se, ovih dana, vrlo gorljivo, Đukanoviću pridružuju i određene opozicione strukture. Međutim, ako za druge ima, a očigledno ima, za Demokrate nema nikakve dileme: sa Evropom uvijek, sa DPS-om nikad, ni po cijenu života", zaključuju Demokrate.

Bonus video: