Demokrate Pljevlja: Odgovaramo li Đačićevoj, Vukovićevoj ili Milinkovićevoj struji?

"Upozoravamo Milana Roćena da su mu partijski drugovi u Pljevljima rastureni u desetak kolona, te da ih ni Mahatma Gandi ne bi pomirio"
1 komentar(a)
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate
Ažurirano: 11.03.2018. 19:38h

"Pošto je prilično očigledno da je pljevaljska ekspozitura režima u posljednjih dva dana doživjela medijsko vaskrsnuće, ostaje nam samo da ih pitamo - ispred koje od zaraćenih frakcija unutar DPS-a se javljaju", navodi se u saopštenju Demokrata iz Pljevalja.

"Da li odgovaramo Đačićevoj, Vukovićevoj ili, pak, Milinkovićevoj struji? Usput, da vas pitamo: je li vas pomirio novi koordinator DPSa za Pljevlja, Milan Roćen, ili se i dalje međusobno gledate ispod ociju? Milanu ovom prilikom poručujemo da će se provesti gore nego Ašanin. Dostignuća aktuelne lokalne vlasti, a buduće lokalne opozicije, mogu se svesti na jednu rečenicu: mnogo htjeli, mnogo započeli. A možda bi bilo bolje reći - krenuli od Termoelektrane i Toplane, a zapeli kod fontane. U eri kada ljudi putuju u svemir kao da se radi o odlasku na pijacu, pisac skromnih par redaka koje naziva saopštenjem DPSa sa divljenjem govori o nekakvim velikim dostignućima aktuelne vlasti. Kako je to megalomanski predstavljeno, neupućeni bi pomislili da je Mirko Đačić sa svitom pronašao naftnu bušotinu ili zlatnu žilu ispod zgrade opštine", piše u saopštenju.

Demokarte pitaju:

"Da ne misle na drugi blok Termoelektrane možda? Ili možda na rekonstrukciju prvog? Koliko su se zapetljali u prevari zvanoj II blok, ne bi nas začudilo da pred lokalne izbore počnu obećavati Treći blok termoelektrane. Da veliki projekat nije otvaranje 0 (nula) radnih mjesta? Da kojim slučajem megalomanski projekat lokalne uprave nije porazna demografska slika u gradu? Da vas ne pitamo šta uradiste po pitanju zagađenja, osim što predstavljate dekoraciju i pasivne posmatrače dok EPCG i Vektra Jakić divljaju po Pljevljima. Koliko ste sposobni u vođenju lokalne samouprave, najbolje govori činjenica da još niste ni uspjeli konstituisati lokalnu vlast, nego se Đačić o jadu zabavi rotirajući partijske funkcionere, kao da je radnik na ringišpilu, a ne presjednik Opštine."

Pitaju i kad će i zašto neće kolektor za prečišćavanje otpadnih voda.

"Upozoravamo Milana Roćena da su mu partijski drugovi u Pljevljima rastureni u desetak kolona, te da ih ni Mahatma Gandi ne bi pomirio. Jedino rješenje da im odbornička lista dođe faksom iz Podgorice, kao i do sada. I na kraju, još jedan savjet gospodinu Roćenu - vratite onog starog sastavljača saopštenja, on nas je barem navodio na smijeh, novo kadrovsko rešenje u pres službi lokalnog DPS-a ne izaziva nikakvu reakciju."

Bonus video: