Demokrate: Plužinama potrebna ulaganja u sportsku infrastrukturu

Neophodno je, kako su kazali iz Demokrata, izgraditi sportske terene i manju dvoranu kako bi se unaprijedio kvalitet života stanovništva, posebno omladine
4 komentar(a)
Plužine Demokrate, Foto: Screenshot (Youtube)
Plužine Demokrate, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 17.05.2018. 15:06h

Mladi kao da nisu bili u planu onih koji su bili dužni da razvijaju Plužine u prethodnom periodu, a to pokauje odnos mirenja sa postojećom praksom iseljavanja i napuštanja Plužina od strane mladih, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

"Dosadašnji razvoj Plužina i oni koji su se o tom razvoju starali u prethodnim godinama kao da su previđali da u strukturi opštine mora postojati prostor u prvom redu namijenjen djeci i mladima, njihovim zdravim oblicima života i to u obliku sportskih terena i sportske dvorane. Mladi kao da nisu bili u planu onih koji su bili dužni da razvijaju Plužine u prethodnom periodu. To pokazuje odnos mirenja sa postojećom praksom iseljavanja i napuštanja Plužina od strane naše mladosti. To više ne smijemo dopustiti!" ističu Demokrate.

Neophodno je, kako su kazali, izgraditi sportske terene i manju dvoranu kako bi se unaprijedio kvalitet života stanovništva, posebno omladine.

"Ovo će nesumnjivo podspješiti i razvoj sportskog turizma. Planinsko i jezersko okruženje, impresivan pejzaž i savršena klima u Plužinama podstaći će mnoge klubove da pripreme za ligaške sezone sprovode baš u našim Plužinama. Strateškim planom razvoja opštine Plužine (2012-2017) planirana je izgradnja navedenih objekata, međutim još uvijek se nije krenulo u realizaciju navedenog projekta. Na mjestu gdje želimo da gradimo sportske terene nalazi se jedna neiskorišćena velika travnata površina. Sama lokacija, koja se nalazi u srcu naselja, mora da bude adekvatno valorizovana, i to za sportske aktivnosti. Osnovni prioritet jeste izgradnja stadiona za veliki fudbal. Pored toga, napravićemo košarkaški i teniski teren na otvorenom, sa rasvjetom i ostalim mobilijarom. Politika Demokrata jeste ulaganje u sport i obrazovanje, u djecu, u budućnost. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", saopštili su iz Demokrata.

Bonus video: