Demokrate Plužine žele da stave u funkciju mrestilište na Vrbici

Samo malo odgovornosti prema ovoj rijeci, brige o opštem interesu građana Plužina, kako tvrde Demokrate, i mogućnosti prepoznavanja dobra koje Vrbnica može da nam pruži, tvrde Demokrate, dovoljno je da se na tom mjestu i danas mrestilište vrati u funkciju
94 pregleda 4 komentar(a)
Mrestilište Plužine, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Mrestilište Plužine, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.05.2018. 12:57h

Razvoj jedne opštine morao bi se, pored ostalog, računati u odnosnu na njene prirodne odlike i resurse, kao i na istorijski potvrđene mogućnosti razvoja privrede na njenom području, saopšteno je iz Demokrata Plužine.

"Na rijeci Vrbnici, koja se nalazi 8 km od Plužina, nalazi se mrestilište koje je danas napušteno i stoji prazno, a nekada je imalo do 10 zaposlenih radnika i dobro radilo. Danas, nažalost, objekat je devastiran, posebno njegov unutrašnji dio, dok su bazeni relativno očuvani, iako prilično zarasli štetnom vegetacijom", navodi se u saopštenju.

Samo malo odgovornosti prema ovoj rijeci, brige o opštem interesu građana Plužina, kako tvrde Demokrate, i mogućnosti prepoznavanja dobra koje Vrbnica može da nam pruži, tvrde Demokrate, dovoljno je da se na tom mjestu i danas mrestilište vrati u funkciju.

"Demokrate će, kao nosioci buduće vlasti, inicirati pregovore sa EPCG s ciljem postizanja dogovora oko stavljanje u funkciju mrestilišta (proizvodnja mlađi i konzumne pastrmke). Zdrava i nezagađena životna sredina, kakva u Pivi nesumnjivo jeste, povoljno bi uticala na ribouzgajanje, pa zašto da se i to preimućstvo ovog područja ne iskoristi za nešto što će doprinijeti podizanju kvaliteta života građana Plužina i većoj zaposlenosti? Povoljni efekti realizacije ovog projekta ogledali bi se još i u održavanju, čuvanju, obnavljanju i unapređivanju zdrave životne sredine u Pivi", stoji u saopštenju Demokrata.

"Uvjereni smo da će građani Plužina svoje povjerenje ukazati upravo Demokratama, kao onima koji ispune ono što obećaju, što smo i dokazali u primorskim opštinama gdje vršimo vlast, zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: