Demokrate: Pobjeda opozicije u Nikšiću zavisi od međusobne saradnje i nenapadanja

U saopštenju se navodi da udarati na mladost i na napredne ideje, ni u prošlosti nikome nije dobra donijelo
55 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 27.01.2017. 18:33h

Izdići se iznad podjela, a uzvisiti se do zajedničkog interesa – boljeg sjutra za svakog građanina – ideja je koja mora imati prioritet u odnosu na ostale, sitne i uskogrude, saopštile su Demokrate.

"Nema grada, ni mjesne zajednice, ni kuće koja bi bila „oslobođena“, ako sloboda ne podrazumijeva raskid sa dosadašnjom praksom razrade zakržljalih i učmalih koncepata, koji imaju šansi i uslova da se ostvare taman koliko li da DPS do izbora u Nikšiću postane demokratski. Pobjeda na izborima nad DPS-om i njegovim pomagačima ne zavisi od načina izlaska opozicionih subjekata na njih, već od iskrenog odnosa, međusobne saradnje i nenapadanja. Ako nam neko ne vjeruje, neka samo baci pogled put Budve i Kotora, a može i put glavnog grada, koji je na parlamentarnim izborima, sa skoro 8.000 opozicionih glasova više, pokazao svoj nesumnjiv antirežimski karakter", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se navodi da udarati na mladost i na napredne ideje, ni u prošlosti nikome nije dobra donijelo.

"Pozivamo sve da se saberemo oko glavne mete – DPS-a i njegove smjene, jer je to preduslov da ovo društvo krene naprijed, ne samo u Nikšiću, već u cijeloj Crnoj Gori. Nijedan glasač opozicije nam sigurno nije dao glas da se međusobno preganjamo i čerupamo za glasove, već da na krilima ozbiljnog rezultata na parlamentarnim izborima krajem prošle godine, koji je zavrijedio epitet najprijatnijeg i najvećeg iznenađenja, nastavimo da razbijamo mit o nepobjedivosti DPS-a, kao što smo to već učinili u par pomenutih opština. I da nam, konačno, svima svane", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: