Demokrate povukle Nevena Gošovića iz Radne grupe

"Demokratska Crna Gora neće učestvovati u radu Radne grupe sve dok predsjednici političkih subjekata koji imaju predstavnike u Skupštini Crne Gore ne sjednu i započnu razgovor o prelaznoj Vladi, odnosno o obliku prelazne Vlade koja će realizovati fer i slobodne izbore u Crnoj Gori u 2016. godini", navodi se u saopštenju Demokrata
106 komentar(a)
Neven Gošović
Neven Gošović
Ažurirano: 22.01.2016. 18:34h

Demokratska Crna Gora danas povlači svog predstavnika, Nevena Gošovića iz Rada radne grupe za pripremu fer i slobodnih izbora, saopšteno je iz te partije.

"Kako se predsjedavajući parlamentarnog dijaloga za pripremu fer i slobodnih izbora, Ranko Krivokapić, nije izjasnio o našem zahtjevu da zakaže parlamentarni dijalog na najvišem nivou, kako bi otvorili raspravu o formiranju prelazne Vlade, odmah nakon završetka sjednice Skupštine Crne Gore i glasanja o povjerenju Vladi, Demokratska Crna Gora neće učestvovati u radu Radne grupe sve dok predsjednici političkih subjekata koji imaju predstavnike u Skupštini Crne Gore ne sjednu i započnu razgovor o prelaznoj Vladi, odnosno o obliku prelazne Vlade koja će realizovati fer i slobodne izbore u Crnoj Gori u 2016. godini", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije su ponovili da su za slučaj da DPS odbije pregovore o prelaznoj Vladi, posvećeni objedinjenoj antirežimskoj akciji.

"Spremni smo da odmah, bez odlaganja i u koordinaciji sa svima prostupimo opozicionim političkim i drugim društvenim subjektima, pristupi dogovoru o organizovanju protesta i drugih oblika demokratskog pritiska i političke borbe za demokratizaciju Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: