Demokrate predale listu u Beranama: Bilo kakva saradnja sa DPS ne dolazi u obzir

"Ova lista predstavlja spoj mladosti i iskustva, različitih profesija i generacija, i kao takva će donijeti pobjedu Beranama. Za mene je velika sreća i privilegija što sam dio tima Demokrata, a sama činjenica da sam nosilac izborne liste, predstavlja mi čast i zadovoljstvo", izjavio je između ostalog nosilac liste Demokrata, Goran Folić
102 pregleda 13 komentar(a)
Demokratska crna Gora, predaja liste, Berane, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska crna Gora, predaja liste, Berane, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.01.2018. 14:40h

Demokratska Crna Gora predala je danas Opštinskoj izbornoj komisiji Berane Izbornu listu za izbor odbornika u Skupštinu opštine Berane, na lokalnim izborima koji će se održati 4. februara ove godine, saopšteno je danas iz te partije.

Za nosioca liste "Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele" izabran je Goran Folić, profesor fizičkog vaspitanja, a osim kandidata za odbornike, samom činu predaje liste prisustvovao je i određen broj najviših funkcionera Demokrata, predvođen predsjednikom Aleksom Bečićem.

Goran Folić je na samom početku istakao da izbornu listu Demokrata u Beranama čine 30% žena, preko 42% mladih, i preko 60% visokoobrazovanih ljudi, studenata i apsolvenata.

"Ova lista predstavlja spoj mladosti i iskustva, različitih profesija i generacija, i kao takva će donijeti pobjedu Beranama. Za mene je velika sreća i privilegija što sam dio tima Demokrata, a sama činjenica da sam nosilac izborne liste, predstavlja mi čast i zadovoljstvo. Demokrate u Beranama imaju ogromnu podršku. Mi smo radili nekoliko prstenova kampanje "od vrata do vrata" i naišli stvarno na srdačan prijem kod naših sugrađana. Vrlo brzo ćemo im ponuditi kvalitetan izborni program, u kojem nećemo davati velika i lažna obećanja, stvaraćemo partnerstva sa građanima, radićemo na očuvanju grada i vratiti nadu da svi vjerujemo u Berane", izjavio je Folić.

On je istakao da bilo kakva saradnja sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) ne dolazi u obzir.

"Isto tako, nemam dilemu da će građani Berana podržati ljude koji su spremni da rade za dobro naroda i da žive isključivo od svoje plate", kazao je Folić.

On je pozvao sugrađane da izađu na predstojeće lokalne izbore, da sagledaju trenutnu situaciju u kojoj se nalaze i da onako kako to dolikuje Berankama i Berancima hrabrno, snažno i odvažno daju podršku Demokratama.

Predsjednik Demokrat, Aleksa Bečić izrazio zadovoljstvo što su dvoipogodišnji mukotrpan, kvalitetan i odgovaran opštinskog odbora, na čelu sa predsjednikom Obradovićem, krunisali i stvaranjem neophodnih preduslova za premijerno učešće na lokalnim izborima u Beranama.

"Ponosan sam na kvalitet naše odborničke liste, ponosan sam na nosioca naše izborne liste, moralnu i stručnu gromadu u Beranama, a rame uz rame sa njim stoji i predsjednik opštinskog odbora, ali i na sve druge kandidate koji predstavljaju jedan spoj mladosti i iskustva na zdravim, čistim i progresivnim principima. Ono što nas definitivno odvaja od naše političke konkurencije je činjenica da nijedan od naših 35 odborničkih kandidata nikada nije bio ni na jednoj odborničkoj listi. Prirodno je da svi oni Beranci i Beranke koji su nezadovoljni, a nažalost veliki ih je broj, glasaju upravo one koji nikada nisu vršili vlast na bilo kom nivou, glasaju nove ljude. Demokrate se glasaju jer su pokazale kako se radi u interesu građana i kako se opšti interes stavlja na prvo mjesto. Siguran sam da će građani Berana dati podršku i povjerenje onima koji su pokazali da znaju kako se pobjeđuje, kako se vodi iskrena, dosljedna i principijelna politika, kako se miri Crna Gora, ali kako se kvalitetno i odgovorno vrši vlast tamo gdje smo zadobili povjerenje građana da istu činimo. Definitivno ono što smo za ovih nepunih godinu dana u Budvi, Kotoru i Herceg Novom uradili nas preporučuje da pobjeđujemo na svim narednim lokalnim izborima", izjavio je Bečić.

"Ako smo za nepunih godinu dana uspjeli da napravimo, slobodan sam reći, renesansu u Budvi – da vratimo deset miliona dugova DPSa za nepunih jedanaest mjeseci, da pored toga uštedimo i prenesemo u narednu godinu preko sedam miliona eura, da povećamo prihode, smanjimo rashode, da obezbjedimo nove prostorije za dječiji vrtić, da obnovimo srednju školu, da obezbjedimo besplatne udžbenike za sve osnovce, da asfaltiramo 21 hiljadu metara kvadratnih puteva i drugih javnih površina; ako smo u Kotoru uspjeli da uštedimo i prenesemo u narednu godinu preko sedam miliona eura. Ako smo za svega pola godine učinili vlast u Herceg Novom najstabilnijom koju je ta opština imala u posljednjih dvadeset godina i vratili već tri miliona eura duga koje je ostavio DPS, onda definitivno da Demokrate znaju i umiju domaćisnki i odgovorno upravljati lokalnim samoupravama", dodao je Bečić.

Na kraju, Bečić je imao poruku i za građane Berana. "Drage Beranke i Beranci, uvaženi Vasojevići, hajde da mi zajedno radimo, gradimo i živimo, a drugima ostavljamo podjele, mržnju i privitivizam".

Bonus video: