Demokrate: Saopštili smo primjedbe na određene policijske intervencije, Savjet da djeluje snažnije i proaktivnije

"Predstavnici Savjeta su odgovorili na primjedbe i ponudili argumentaciju afirmišući opredjeljenje da rad ljudskopravaških tijela ne smije i ne treba da bude predmet političkih i politikanskih uticaja ili manipulacija", navodi se u saopštenju Demokrata
4066 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Građanski nadzor kao model kontrole policije treba dalje razvijati i osnažiti mu kapacitete i ovlašćenja u zaštiti ljudskih prava i sloboda, konstatovano je na sastanku predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sa predsjednikom Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aleksandrom Sašom Zekovićem i advokatom Zorana Čelebića.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić je danas primio Zekovića i Čelebića.

Iz te partije su dodali da je prijem realizovan na osnovu zahtjeva Savjeta za građansku kontrolu rada policije nakon saopštenja i ocjena Demokratske Crne Gore u kome je ta partija pozdravila napuštanje Savjeta za građansku kontrolu policije od strane Vladimira Dobričanina.

Prijemu su, pored Bećiča, ispred Demokratske Crne Gore, prisustvovali Momo Koprivica, potpredsjednik, Neven Gošović, šef Pravnog tima Demokrata i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

"Susret je bio prilika da Demokrate Crne Gore saopšte konkretne primjedbe na određene policijske intervencije ali i na rad građanskog nadzora policije cijeneći da Savjet treba da djeluje snažnije i proaktivnije, vodeći računa, u svakoj situaciji, o očuvanju svoje nepristrasnosti i objektivnosti. Detaljno i dinamično je razgovarano o više predmeta koji su u u radu Savjeta pri čemu su iz Demokratske Crne Gore ponovili oštre ocjene prema Savjetu. Predstavnici Savjeta su odgovorili na primjedbe i ponudili argumentaciju afirmišući opredjeljenje da rad ljudskopravaških tijela ne smije i ne treba da bude predmet političkih i politikanskih uticaja ili manipulacija", navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokrate navode i da su inicirali određena pitanja kojima će Savjet, kako je najavjeno, u budućem periodu posvetiti punu pažnju i iskazali interesovanje da budu redovno informisani o statusu pojedinih predmeta i odnosu državnih organa prema izdatim ocjenama i preporukama.

Bonus video: