Demokrate: Vidi se da DF igra kako DPS svira - Vijesti.me
REAGOVANJE

Demokrate: Vidi se da DF igra kako DPS svira

U Demokratskoj Crnoj Gori smatraju da lideri DF-a "napadaju opoziciju zato što moraju, što su ucijenjeni i što su kupljeni"

Demokrate
Demokrate (Foto: Demokratska Crna Gora)

U Crnoj Gori nema opozicionog glasača koji ne vidi da Demokratski front (DF) igra kako Demokratska partija socijalista (DPS) svira, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

DF: Formalno uspostavljena koalicija Demokrata i DPS-a >>>

"Kako drugačije objasniti napade na opoziciju u trenutku kada je DPS satjeran u ćošak, kada se povlači pod pritiskom međunarodne zajednice i kada se prvi put u istoriji višestranačja nalazi u pasivnom položaju? DF-u je, u potpunosti, odgovarao Odbor zajedno sa DPS-om i samo sa DPS-om. Kada su se tri člana DF-a birala da statiraju i legitimišu Đukanovićev i Gvozdenovićev kozmetički Odbor, tada glasovi parlamentarne većine nisu bili sporni. Uz to, poslanici DPS-a su objeručke dočekali i sa apetitom glasali za svoje opozicione saradnike. A sada, kada parlamentarna većina ne glasa zato što hoće, nego zato što mora, sada treba predstaviti javnosti navodnu saradnju. Ako mislite da će neko povjerovati u tu priču, onda potcjenjujete građane Crne Gore. Ako mislite da će neko povjerovati Mandiću, Bulatoviću i Kneževiću na riječ koju su sto puta pogazili, u velikoj ste zabludi. A i kako bi neko povjerovao u lidere DF-a koji su izdali sve što se moglo izdati i prodali na Đukanovićevoj političkoj berzi desetine hiljada časnih i poštenih opozicionara", stoji u saopštenju Demokrata.

Iz te partije navode da su lideri DF-a "očigledno navikli da čitaju note po palici Mila Đukanovića", ali da su ovoga puta "konačno pročitani, razotkriveni i potpuno ogoljeni".

"Kada su Đukanoviću trebali glasovi za donošenje Ustava Crne Gore, tu je bio DF. Kada je 2014. godine trebalo izglasati kozmetičke izmjene izbornih zakona po kojima su pokradeni desetak izbornih procesa, izglasali su ih DPS i DF. Kada je trebalo Andriju Mandića uključiti u odbor za bezbjednost, uzvratio je uslugu glasovima svojih poslanika - DPS. Kada je trebalo kupiti slobodu za lidere, DF je prodao Nikšić. Kada je trebalo vratiti DPS iz mrtvih, DF je prekinuo bojkot, pogazio riječ i vratio se u Skupštinu. Lideri DF-a su očigledno navikli da čitaju note po palici Mila Đukanovića, ali ovoga puta su konačno pročitani, razotkriveni i potpuno ogoljeni", navode Demokrate. 

Moguće je, smatraju u toj partiji, da su "napadi na opoziciju lidera DF-a rezultat straha da im Đukanović ne ukine plate kao što je učinio poslanicima Demokrata." 

"To je jedini njihov motiv, ideal i cijena opstanka na političkoj sceni. Bilo je i za očekivati da se tako jeftini političari olako prodaju i postanu lak plijen za Đukanovićeve igre vječite vlasti i vječite opozicije", navode iz Demokratske Crne Gore.

Smatraju da lideri DF-a "napadaju opoziciju zato što moraju, što su ucijenjeni i što su kupljeni."

"U političku ljubav Predraga Bulatovića i Marte Šćepanović, Andrije Mandića i Luiđa Škrelje ne bismo se miješali. Ona je toliko jaka da ih 30 godina niko nije mogao razdvojiti. Zato predlažemo da Peđu zamijene Martom, a Andriju Škreljom, jer se ionako u DF-u ne zna ni ko pije, a ni ko plaća. Zapravo, kada se bolje razmisli - piju lideri DF-a i DPS-a, a plaća narod. To je i njihovim glasačima postalo potpuno "Kristalno" jasno. Zato poručujemo vječitim opozicionim liderima, da se ipak ne nadaju da će ostati vječiti, jer svemu dođe kraj, pa je konačno došao i profesionalnim decenijskim opoziconrima. Igra DPS-a i lidera DF-a je raskrinkana. Potpuno ste razbijeni, da vas više niko neće sastaviti", zaključuju Demokrate.


Vidi sve komentare