Demokrate: Vlada izigrala Opštinu Bar, odbornici većine poslušnički prećutali

Navode da je "Vlada očigledno izigrala Opštinu Bar i odustala od prodaje UP 2 jer je izgleda to mnogo novca za državu, Opštinu i građane"
911 pregleda 0 komentar(a)
Klub odbornika barskih Demokrata, Foto: Demokrate
Klub odbornika barskih Demokrata, Foto: Demokrate

Klub odbornika Demokrata u SO Bar saopštio je da odbornici vladajuće koalicije nisu našli važnim da se u dnevni red 14. sjednice, na predlog Demokrata, uvrsti tačka o odluci Vlade da uđe u proces prodaje urbanističke parcele UP 1 iz DUP-a Topolica 3 po početnoj cijeni od 132 eura.

"Da podsjetimo, sjednici SO Bar održanoj 16. maja odbornici SO Bar su odlučili da UP 2 istog DUP-a ne može biti prodata po cijeni manjoj od 380 eura po m2. Vlada je čekala samo 9 dana da bi ponudila na prodaju drugu parcelu i to po 3 puta manjoj cijeni. To su parcele koje se nalaze jedna pored druge na prestižnoj lokaciji kod sportske hale. Po kojoj procjeni 132 eura i kome u interesu? Pošto po novom zakonu i 50 % izgrađenog hotela sa 5 zvjezdica, može biti prodato kao stanovi, jasna je namjera i ko će imati korist od prodaje hiljada ekskluzivnih kvadrata. Možda će biti i benefita za naše sugrađane, ako bude zaposlen neki baštovan ili sobarica iz naše opštine, ali je vjerovatnije da će biti sa Filipina, jer je naša radna snaga skupa i prezahtjevna", saopšteno je iz klub odbornika Demokrata u SO Bar.

Navode da je "Vlada očigledno izigrala Opštinu Bar i odustala od prodaje UP 2 jer je izgleda to mnogo novca za državu, Opštinu i građane."

"Ni pomislili nisu vladajući odbornici da jasno poruče Vladi da se ne slažu sa tim i da nije korektno to što je učinila. Poslušnički i pokorno su prećutali. Istina je, da je UP 1 u vlasništvu Vlade, ali može se barem reći, i poslati poruka, da to nije u redu i da ste nas izigrali. Hoteli visoke kategorije, jesu potrebni Baru, ali šta je falilo UP 2 po početnoj cijeni od 380 eura? Bolje je za državu 132 nego 380 eura? Čudna neka matematika. Opet u interesu nekog investitora i ko zna koga još, a na štetu države. I da, bile su Demokrate zlonamjerne kada su saopštile da su izbrisani vrtić i škola da bi se gradile zgrade i hoteli", saopšteno je.

U saopštenju se dodaje da je vladajuća garnitura odbila i amandman Demokrata u sklopu odluke o mjesnim zajednicama, kojima su istekli mandati, da privremeni organ mjesne zajednice, ne može trajati duže od 6 mjeseci.

"Ovako, može godinama. Do sada su mjesne zajednice bile filijale DPS-a i žele da tako i dalje bude. Javno dobro nikada neće biti na prvom mjestu onima koji su na vlasti skoro tri decenije. Interes goli, onaj finansijski za njih i njihove tajkune, sve dok se ne iscrpi sve što je ova napaćena zemlja imala. Svađaju nas, a oni dijele plijen. Njihovo poimanje vlasti i jeste da dijele plijen imogućnost da rade šta hoće, a, svakako, ne u interesu građana i države", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: