Demokrate: Vlast je suštinski ponizila sve ono što Crnogorci jesu

"Veličati zločin, ubijanja i proganjanje nedužnih, u ime zvanične multietničke i multivijerske Crne Gore je nedopustiv čin za svaku osudu i prezir", navode Demokrate
62 pregleda 15 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.08.2018. 17:39h

Da u Crnoj Gori volja građana nije na prvom mjestu svjedoči posljednji ispad Vlade Crne Gore da pošalje predstavnika, u liku vojnog atašea Crne Gore u Hrvatskoj, Ivana Mašulovića, na obilježavanje proslave godišnjice ,,Oluje", ocjenjuju iz Demokratske Crne Gore.

"Ovaj sraman čin Vlade Crne Gore, a ne nikako crnogorskog naroda, samo je još jedan pokazatelj da vladajuća garnitura svoje lične interese predstavlja kao državni interes. Po ko zna koji put, krajnje perfidno i maliciozno, polarizuju se se ionako podijeljeni građani, na čijim podjelama vlast vlada već tri decenije. Riječ je o svojevrsnoj zamci, da se stavljanje ovog pitanja u fokus cjelokupne javnosti, doprinose planu ponovnog dijeljenja naših građana, od kojih se očekuje da zaborave na sve životne probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju", navodi se u saopštenju.

Demokrate dodaju da "veličati zločin, ubijanja i proganjanje nedužnih, u ime zvanične multietničke i multivijerske Crne Gore je nedopustiv čin za svaku osudu i prezir".

"Ovim činom, vlast je suštinski ponizila sve ono što Crnogorci jesu, i što je čestita i slobodarska istorija i tradicija Crne Gore. Međutim, treba istaći da oni koji su poslali oficira Vojske Crne Gore u Knin na proslavu godišnjice ,,Oluje" ,to sigurno nisu učinili u ime građana Crne Gore, već su to tipični primjeri pećinskih nacionalista, koji pod plaštom državnih interesa i patriotizma ostvaruju lične i partijske interese. Ovaj sraman čin Vlade Crne Gore i resornog ministarstva baca, najblaže rečeno, sijenku na čist obraz Crnogoraca, na njihovu svijetlu istoriju i slobodarsku tradiciju. Dakle, jasno je da Vlada ne vodi politiku pomirenja i dobrosusjedskih odnosa i da nije posvećena miru, stabilnosti i ekonomskom prosperitetu države i dobrobiti njenih građana. Već tri decenije samoproklamovani spasitelji države Crne Gore razgrađuju same temelje nečega što su generacije naših predaka gradili. E upravo ti i takvi pećinski nacionalisti u Demokratama nikada neće imati partnera. Zato, im ostavljamo prezir i prepuštamo sudu vremena i istorije, ali i poručujemo, da Crna Gora i njeni građani više neće biti taoci njihove pohlepne i zle politike osvajanja i održanja na vlasti po principu ,,zavadi, pa vladaj"", zaključuje se.

Bonus video: