Demokrate: Vuković odbornike DPS-a doživljava kao običnu glasačku mašinu

Bojović tvrdi da je "potpuno je providna namjera DPS-a da, u polemici samnom, nedostatak argumentacije za osporavanje mojih tvrdnji nadomjesti, blago rečeno, nekorektnim i osionim nastupom, svojstvenim samo onima koji su umislili da im sve može biti"
4026 pregleda 7 komentar(a)
Ivana Bojović, Foto: Demokrate
Ivana Bojović, Foto: Demokrate

Reagovanje DPS-a preko odbornice Ksenije Aranitović na moj komentar Odluke Skupštine Glavnog grada o prenosu hartija od vrijednosti iz vlasništva Glavnog grada u vlasništvo AD ,,Novi Duvanski Kombinat” Podgorica samo je nova potvrda da DPS nije ozbiljna politička partija, već organizovana kriminalna grupa koja je sve podredila interesima vrha režima u Crnoj Gori, saopštila je Ivana Bojović, odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

Bojovićeva tvrdi da je "potpuno je providna namjera DPS-a da, u polemici samnom, nedostatak argumentacije za osporavanje mojih tvrdnji nadomjesti, blago rečeno, nekorektnim i osionim nastupom, svojstvenim samo onima koji su umislili da im sve može biti".

"Zato DPS ne mari što pod motom ,,da pojasni par stvari” meni i Demokratama, samo saopštava neistine i nebuloze. Kako drugačije kvalifikovati tvrdnju DPS-a da je ,,…strateški partner odlučio da, umjesto Glavnog grada, plati komunalno opremanje što je, shodno Ugovoru, bila obaveza Glavnog grada, a Glavni grad je za uzvrat ustupio ranije povećani udio u Novi DKP…”, navodi se u saopštenju.

"Svakom razumnom biću jasno je da ovdje nije moglo biti riječi o jednostranoj odluci inostranog partnera da plati nešto što je ugovoreno kao obaveza Glavnog grada, već je to dogovoreni scenario. Taj scenario je dogovoren, da još jednom ponovim navode iz moje izjave, Ugovorom između Glavnog grada i Novog DKP od 23.08.2017. godine, a čiji član 3 glasi:,,Glavni grad Podgorica i AD ,,Novi Duvanski Kombinat” regulisaće plaćanje po ovom Ugovoru posebnom odlukom kojom će tretirati ulog Glavnog grada u kapitalu AD ,,Novi Duvanski Kombinat”.”", tvrdi Bojanovićeva.

"Navedeni Ugovor u ime Glavnog grada potpisao je tadašnji gradonačelnik, a sada glavni junak afere ,,Koverta” Slavoljub Stijepović. Odluka koju je u ponedeljak donijela odbornička DPS većina samo je okončanje ranije dogovorenog scenarija da Vlada i Glavni grad napuštaju vlasničku strukturu Novog DKP kako bi Novi DKP u dogledno vrijeme bio u stopostotnom privatnom vlasništvu", tvrdi odbornica Demokrata.

"Smiješna je vaša tvrdnja da Glavni grad i nakon donošenja predmetne odluke ,,…i dalje ima značajan akcijski udio u Novom DKP…”.", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, "nikako da navedete koliko će iznositi taj, za vas ,,značaj akcijski udio u Novom DKP”."

"Naravno namjerno bježite od nepobitnih činjenica koje sam navela u svojoj izjavi. Ne može se osporiti da su Novi DKP 2011. godine osnovali Vlada i Glavni grad sa vlasničkom strukturom 70%:30%. Takođe se ne može osporiti činjenica da je prije donošenja i realizacije predmetne Odluke Skupštine Glavnog grada, vlasnička struktura Novog DKP takva da Vlada ima učešće od samo 1%, Glavni grad učešće od 10,5%, a inostrani partner učešče od 88,3%", navodi se u saopštenju.

Više je nego izvjesno, tvrdi Bojovićeva, "da će, realizacijom Odluke Skupštine Glavnog grada koju joj je predložio gradonačelnik Ivan Vuković, vlasnički udio Glavnog grada u Novom Duvanskom Kombinatu pasti na jednocifreni procentualni iznos. To ni za koga ozbiljnog i dobronamjernog prema javnom interesu ne može predstavljati ,,…značajan akcijski udio”".

"Zato je gradonačelnik Vuković i izbjegao da ove važne podatke dostavi odbornicima Skupštine Glavnog grada, kao što je izbjegao da u obrazloženju predmetne odluke navede i druge važne informacije o poslovanju Novog DKP koje su trebale biti osnov za opredjeljivanje odbornika u vezi sa tako važnim pitanjem", navodi se u saopštenju.

"Gospodin Vuković to nije učinio, jer odbornike DPS-a doživljava kao običnu glasačku mašinu, koja ništa ne pita, već samo glasa onako kako se od nje traži", navodi se u saopštenju.

"A što se tiče vašeg licemjernog poziva da dolazimo na sjednice Skupštine Glavnog grada, samo jedan dan vam je bio dovoljan da zaboravite da je opozicija došla na sjednicu Skupštine Glavnog grada, ali da joj upravo vi iz DPS-a nijeste omogućili da učestvuje u njenom radu", navodi se u saopštenju8 Bojanovićeve.

"Nezakonitim eliminisanjem iz dnevnog reda Predloga za razrješenje gradonačelnika Glavnog grada, na skandalozan način ste demostrirali spremnost da drastično pogazite zakon i elementarne standarde parlamentarne demokratije samo da bi oprali biografiju svom partijskom kolegi koji očigledno beskrupulozno gazi ka novim, značajnijim funkcijama koje mu šef režima stavlja u izgled", navodi se u saopštenju.

"Mi kao opozicioni odbornici imamo svoje dostojanstvo i ne želimo biti puki dekor i svjedok takvog bezakonja", zaključuje se u saopštenju poslanice Demokrata Ivane Bojović.

Bonus video: