Demokrate: Zbog zajedničkog činjenjenja DPS-a i njihovih satelita Kotor je u blokadi

"Za vrijeme dok DPS pokušava političkom korupcijom, kako je ranije činio sa Pozitivnom na svim nivoima, da ostvari novu/staru većinu za izbor predsjednika Opštine Kotor, mimo izborne volje građana, pustio je svoje priveske da se oglašavaju o problemima u kojima se Kotor našao njihovim postupanjem", saopštile su Demokrate
1460 pregleda 11 komentar(a)
Demokrate Kotor, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Kotor, Foto: Demokratska Crna Gora

Kotor je u blokadi zbog zajedničkog činjenja DPS-a i njihovih satelita u lokalnoj skupštini, kada su 24.04. ove godine političkom korupcijom i pravnom hajdučijom pokušali da smijene predsjednika Opštine, Vladimira Jokića, piše u saopštenju opštinskog Odbora Demokrata u Kotoru.

"Svjesni da su u nezakonitom postupku pokušali smjenu, znajući da čak i ovakvi crnogorski sudovi moraju spriječiti pravno divljanje i očigledno bezakonje, ovi udruženi prekršioci zakona su se zaustavili u pola posla i grad ostavili u bezvlašću", tvrde Demokrate u saopštenju.

Demokrate su reagovale na izjavu predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića, koji je istakao da opština Kotor ne funkcioniše nakon smjene gradonačelnika Vladimira Jokića.

"Za vrijeme dok DPS pokušava političkom korupcijom, kako je ranije činio sa Pozitivnom na svim nivoima, da ostvari novu/staru većinu za izbor predsjednika Opštine Kotor, mimo izborne volje građana, pustio je svoje priveske da se oglašavaju o problemima u kojima se Kotor našao njihovim postupanjem", saopštile su Demokrate.

Smatraju da je onima koji su glasali za nelegalnu i nelegitimnu smjenu predsjednika Opštine bilo stalo samo da ispune svoj politički naum, ne razmišjajući o interesima grada.

"Danas su zaposleni u Opštini i opštinskim preduzećima bez plata, zbog ličnog nauma Željka Aprcovića, Željka Avramovića, Ranka Krivokapića i njegovog očiglednog nikad prežaljenog partijskog duga, Ivana Brajovića, zajedno sa DPS privescima Andrijom Popovićem i Vidom Draškovićem", ističe se u saopštenju.

Naglasili su da su se pojedini od navedenih okoristili nekretninama od stotina hiljada eura, dok neki mjesečno primaju toliko plata da ih prebrojati ne mogu. Dodaju da su neki prodavali svoje nekretnine uz saglasnost svog tadašnjeg partijskog šefa naviklog na krčmljenje državne imovine, a koji su danas imenom i prezimenom odgovorni za sve ono što ne funkcioniše u Kotoru.

"Željko Aprcović, Željko Avramović, Ranko Krivokapić, Andrija Lompar i Vido Drašković su ljudi koji su direktno odgovorni za blokadu grada, za neisplaćivanje plata, za nenaplaćivanje taksi i ostalih prihoda Opštine. Pomenuti građani će biti direktno odgovorni za dugoročne štete koje će grad trpjeti zbog nefunkcionisanja, kroz višemjesečno opstruiranje vladajuće većine preko odbornika SDP-a.", poručuju Demokrate.

Kako ističu, zajednička namjera svih je da se ukloni predsjednik Opštine, Vladimir Jokić, koji je bio otporan na sve pritiske i kombinacije naručene između starih saradnika, koji su 18 godina krčmili državnu imovinu, prije nego su se sjetili da barem neki to nazovu poharom.

Demokrate će, dodaje se, zajedno sa svojim opozicionim koalicionim partnerima, predložiti rješenje političke krize u Kotoru, poštujući izbornu volju građana Kotora.

"Ovim putem poručujemo DPS-u i njihovim bivšim i sadašnjim satelitima i privescima da je prekrajanje izborne volje nezakonito i nelegitimno i da ćemo se svim demokratskim sredstvima boriti protiv toga. Dosta ste putem raznih Pozitivnih i Draga Đurovića trgovali voljom i dušama građana Crne Gore! Došlo je vrijeme da se kaže dosta!", zaključili su iz Demokrata.

Bonus video: