Demokrate: DPS potvrdio da ne želimo kompromis sa njima

"Kompromis sa DPS-om dovodi do pokradenih izbora i zato u nama nemaju adresu za trgovinu o izbornim pravilima, koju onu nazivaju kompromisom"
1082 pregleda 5 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.10.2019. 21:53h

Demokratska partija socijalista je o nama izrekla najpohvalniju tvrdnju koju je mogao da iskaže - da ne želimo kompromis sa njima, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a koji je naveo da je "suština dijaloga kompromis, a ne jurnjava za rejtingom".

"Kompromis sa DPS-om dovodi do pokradenih izbora i zato u nama nemaju adresu za trgovinu o izbornim pravilima, koju onu nazivaju kompromisom. Njihova ideologija je merkantilizam, trgovina svime, svačim i sa svakim. Naviknutim na takvo funkcionisanje, nije im lako što su, ovog puta, naišli na Demokrate sa kojima trgovine nema".

Demokrate navode da "u takvim okolnostima", u DPS-u "nisu smislili ništa bolje od najtrivijalnijih kvalifikacija na račun političkih protivnika".

"Koliko svi njihovi kvalifikativi na naš račun piju vodu najbolje govori činjenica da smo ih matirali više puta. Najprije Briselskim planom, zatim Odlukom o formiranju radnih odbora, pa pravilima o radu odbora. Ideja o pravilima, načinu osnivanja odbora je naša. Poništili smo kompletan rad vaših, partijskih radnih grupa. Naučili smo vas kako se legalno radi i da ne možete nelegalno. I to za samo deset dana. Valjda i to ponešto govori o iskustvu. Pa ipak, ima jedna oblast u kojoj ste superiorni iskustvom i to vam valja priznati. To je iskustvo krađa na izborima. To je iskustvo uzimanja i savijanja koverata. Priča se da je vaš Migo Stijepović savijajući koverte, usavršio origami. Međutim, sve te vještine, po kojima ste poznati, a koje vam ne služe na čast, neće vam biti dovoljne jer ste ovog puta naišli na nekoga sa kim ne možete da trgujete", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: