Demos: Bahata vlast pokušava da nastavi sa praksom pravljenja partijskih ispostava od državnih institucija

725 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demos
Ilustracija, Foto: Demos

Iz Demosa je saopšteno da insistiranjem da kandidati koji konkurišu za članstvo u Savjetu Agencije za sprečavanje korupcije moraju imati položen državni ispit, i pored činjenice da nijesu državni službenici već javni funkcioneri koje imenuje Skupština, "bahata i neodgovorna vlast providno pokušava nastaviti sa praksom pravljenja partijskih ispostava od državnih institucija."

"Nekontrolisanoj eliti na vlasti razumljivo nije u interesu da ASK konačno počne da radi ono što joj je zakonska obaveza - borba protiv sveprisutne korupcije u zemlji. Zato administrativnim vratolomijama nastoji da onemogući da u Savjet ove institucije uđu članovi sa javno prepoznatim kredibilitetom, a umjesto njih da instalira svoje partijske vojnike, po modelu koji je prethodno realizovan u Javnom servisu, besprizornim kršenjem elementarnih demokratskih normi", saopšteno je iz ove partije.

Iz Demosa je rečeno da ostaju dosljedni u borbi za dekriminalizaciju crnogorskog društva "i zato ćemo se snažno zalagati da ASK konačno počne da djeluje u interesu građana, umjesto da služi interesima pohlepne vladajuće kaste."

"Kao društvo moramo da krenemo naprijed, a da bi u tome uspjeli imamo obavezu da pobijedimo u borbi protiv kriminala i korupcije koji razaraju našu zemlju. Pobjeda u ovoj borbi znači više novca koji ostaje u budžetu i kod poštenih radnika. Borimo se zato što znamo da možemo bolje, jer moramo izgraditi državu koja pripada svim građankama i građanima Crne Gore", rečeno je iz Demosa.

Bonus video: