Demos: Đukanović da odgovori o privatnom putovanju i da li i zašto ne plaća porez - Vijesti.me
"NAKON IZLIVA ODANOSTI EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA"

Demos: Đukanović da odgovori o privatnom putovanju i da li i zašto ne plaća porez

"Bilo bi evropski da odgovori na ova dva pitanja. Jer nema te evropske države u kojoj predsjednik to ne bi učinio. Da pomognemo. Dovoljno je da iz njegovog kabineta ili iz DPS-a javno saopšte da njihov predsjednik nije privatno putovao državnim avionom i da plaća porez", zaključili su u Demosu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Demos)

Demos je pozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da "nakon  izliva odanosti evropskim vrijednostima u Briselu", odgovori na pitanja o privatnom novogodišnjem putovanju u inostranstvu. 

Iz ove stranke su Đukanovića takođe pitali: "Da li i zašto ne plaća porez na svoje firme?"

"Bilo bi evropski da odgovori na ova dva pitanja. Jer nema te evropske  države u kojoj predsjednik to ne bi učinio. Da pomognemo. Dovoljno je da iz njegovog  kabineta ili iz DPS-a  javno saopšte da njihov predsjednik nije privatno putovao državnim avionom i da plaća porez", zaključili su u Demosu.

Oni su dodali da "pošto ni kabinet niti DPS ništa o tome ne izjavljuju možda bi i oni iz prepoznatljivih razloga više voljeli da Milo Đukanović lično to odgovori. Ponavljamo, evropski, ako već crnogorski to nije obavezan".

NVO MANS prijavila je početkom januara Đukanovića Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) i Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) zbog sumnje da je za privatne potrebe koristio službeni avion Vlade Crne Gore


Vidi sve komentare